Yeni Mercedes-Benz GLC Serisi KKTC'de sadece Kombos'ta

ads ads ads ads
02/11/2015

ads
Yeni Mercedes-Benz GLC Serisi KKTC'de sadece Kombos'ta

Mercedes-Benz'in yeni SUV modeli GLC, GLE ve GLE Coupé’den sonra 2015 yılında tanıttığı üçüncü SUV modeli olma özelliğini taşıyor. GLC’nin karakteristik ön yapısı, üç boyutlu radyatör ızgarası ve merkeze yerleştirilmiş Mercedes-Benz yıldızı, yeni ve başarılı tasarım hatlarını ortaya seriyor.

Mercedes her serisinde olduğu gibi yine üst sınıf bir araç ortaya koymuş. aracını hem şehirde hem arazide kullanmak isteyen, buna rağmen konfordan da ödün vermek istemeyenlerin tercih edebileceği, sürüşü oldukça keyifli bir araç.

Mercedes GLC, GLK'nın yerini aldı ve isminden de anlaşılabileceği gibi C-Sınıfı model gamına dahil. İlk kez sedan versiyon ile birlikte tanıştığımız platformu kullanıyor. Aks aralığı 33 mm artan GLC'nin ön iz genişliği yine C-Sınıfı'ndan 31 mm geniş ve arka iz genişliği de 47 mm daha fazla. GLC'nin toplam uzunluğu ise 4656 mm, genişliği 1890 mm ve yüksekliği ise 1659 mm.

Mercedes GLC, üç farklı motor ile birlikte gelecek. 2.0 lt benzinli ve 211 bg güç üreten motorun yanı sıra 2.2 lt'lik dizel motorun 170 ve204 bg güç üreten versiyonları satışa sunulacak. Tamamı dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek olan bu versiyonlarda Mercedes'in yeni dokuz ileri oranlı otomatik şanzımanı yer alıyor. Şanzımanın geçişleri hızlı ve bir o kadar da sarsıntısız gerçekleşiyor.

İÇ MEKAN

Herhangi bir Mercedes'in iç mekan tasarımından bahsederken genelde lüks kelimesi çokca kullanırız ki Mercedes'in de amacı bize bu lüksü yaşatmaktır. Bu kez de farklı bir senaryo yok, iç mekanda kullanılan her malzeme yüksek kaliteli ve bu kalite en ince detaylarda bile kendini belli ediyor.

Kapı kollarında kullanılan deri döşemeden direksiyon dikişlerine kadar araç içinde kullanılan materyaller yüksek kalite.

Opsiyonel olarak sunulan geniş panoramik cam tavan, araç içini daha aydınlık ve ferah hale getiriyor.

5 FARKLI SÜRUŞ MODU

Yeni GLC, DYNAMIC SELECT sürüş karakter seçimi ile 5 farklı seçenek sunuyor:

“ECO” –yakıt verimliliğinin en üst seviyede olduğu sürüş seçeneği

“COMFORT” – konforlu süspansiyon ayarlaması ile iyi dengelenmiş sürüş seçeneği

“SPORT” – motorun direk tepkisi, otomatik şanzıman ve sportif bir sürüş stiliyle desteklenen daha ileri sürüş seçeneği. Ayrıca AIR BODY CONTROL ve ADS Plus ile bağlantılı sportif süspansiyon karakteri

“SPORT+” - uzunlamasına ve yanal dinamikler için maksimum tepki ile en sportif sürüş seçeneği

“INDIVIDUAL” – sürüş deneyiminin, diğer seçeneklerin kombinasyonları dahilinde bireysel tercihlere göre şekillendirilmesi. Sürüş sistemi, süspansiyon ve direksiyon kişisel tercihlere göre aktive edilebilir ve birleştirilebilir.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Yeni GLC, Akıllı Sürüş“ konseptinin bir parçası olarak C- , E- ve S-Serisi araçlarda sunulan üstün teknolojik sistemler ile konfor ve güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Yardımcı sistemler en son radar, kamera ve sensör teknolojilerine dayanıyor ve yakın sürüş, yorgunluk, karanlık gibi kaza nedenlerine sebep olan öğeleri hedef alıyor. Yeni geliştirilen yardımcı sistemlerin bazıları sadece uyarırken bazıları tehlikeli durumlarda sürücüye müdahale de edebiliyor;

Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran - Konsantrasyon kaybı yardımcısı (Attention Assist)

Arkadan çarpma risklerini azaltan - Çarpışma önleme yardımcısı (Collision Prevention Assist)

Takip edilen araç ile aradaki mesafeyi sürekli koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan – Distronic Plus ve dur-kalk pilotu

Olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan –Pre-Safe®

Aracın şerit içinde kalmasını denetleyen ve aktif müdahalede bulunan – Aktif Şerit Takip Yardımcısı (Active Lane Keeping Assist)

Aracın otomatik şekilde, şoför kontrolü olmadan park etmesini sağlayan – Aktif Park Asistanı (Active Parking Assist)

Ön, arka ve yan taraflardaki dört kameradan gelen görüntü bilgilerini kullanarak, aracın ve çevresinin kuş bakışı görünüşünü çıkaran, manevra ve park sırasında kolaylık sağlayan - 360-derece kamera

Uzun hüzmeli farları, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü almayacak şekilde otomatik ayarlayan - Adaptif Uzun Far Yardımcısı PLUS

ARAZİ YETENEKLERİ BEKLENTİNİN DE ÖTESİNDE

GLC'yi ilk bakışta bir şehir aracı olarak görmek mümkün. Zaten şehirde konforlu bir kullanım için tasarlanan bir model. Ancak iş araziye girince değişiyor ve beklenmedik bir off road performansı sunuyor. Yani sadece şehir içinde değil, asfalt olmayan yollarda da çok güçlü bir model. Bu bakımdan tam da ülkemiz yollarına uygun bir araç olduğunu söylemek mümkün.

ŞAŞIRTAN YAKIT TÜKETİMİ

Her türlü zorlamaya, performanslı kullanıma rağmen Yenkuli GLC Serisi 250 d 4MATIC 100km'de ortalama 7 litre gibi oldukça ekonomik bir kullanım sunmayı başarıyor. Aracı eco modunda kullanarak bu rakamı ortalama 100 km'de 5 litreye kadar düşürebilmek mümkün. Yakıt ekonomisinde start-stop teknolojisinin de önemli rolü olduğunu da hatırlatmak gerek.

02/11/2015 19:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mercedes-Benz GLC
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.