Yeni Türkiye karşı “ihanet koalisyonu”

ads ads ads ads
06/04/2016

ads

Ozan Ceyhun Ozan Ceyhun


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta gerçekleştirdiği ABD Ziyareti ülkemizde “Yeni Türkiye” karşıtlarının vardığı vahim hainliğin de boyutlarını çok açık sergiledi. Gördüğümüz resim korkunç! Hatta tüyler ürpertici!

1980 askeri darbesinin cuntacı paşası Evren’in haksız yere Avrupa’ya mahkum etmiş olduğu insanlardan biri olarak gitmek ve 20 yıla yakın haksız suçlamalar nedeniyle bir tür sürgünde kalmak zorunda kaldığım o diyarlarda olana bitene kayıtsız kalmadım. Gittiğim ülkede “bulaşıkçılıktan milyarder oldum” diye anlatabileceğim bir öyküm yok ama “yirmi yaşında gitmek zorunda kaldığım ülkede politikanın her alanında sorumluluk taşıdım ve bu sorumluluklar arasında da Avrupa Parlamentosu milletvekilliği de yer aldı. Neredeyse Avrupa’nın tamamını gördüm ve görmekle kalmadım. Aynı zamanda bir çok ülkeden politikacı ile yakın ilişkilere sahip olmanın avantajı ile bir çok ülkenin politik yaşamını da yakından izleme olanağı buldum.

Hiç abartmıyorum!

Ülkemizdeki türden hainliği hiç bir ülkede görmedim.

Hatta tersini gördüm. Avrupa Parlamentosu’nda Yunanlı milletvekillerinin eğer konu “Türkiye, Kıbrıs, Ege, Balkanlar ya da Makedonya ise” en faşistinden en komünistine kadar nasıl “çoşkuyla” ülkelerini savunduklarına şahit oldum. Belki birbirlerinden birbirlerini öldürebilecek kadar nefret eden bu Yunanlı milletvekilleri biz Türkler ya da Yunanistan’ın hayati çıkarları söz konusu olduğunda hep “aynı saflarda” hep “aynı siperlerde” birlikteydiler ve hala öyleler. Şimdi ise sadece Yunanlılar değil Güney Kıbrıslı milletvekilleri aynı şekilde davranmayı sürdürmekteler!

Avrupa Parlamentosu’nda Yunanlılar ve Güney Kıbrıslılar böylesine birlik ve dayanışma içindeyken TBMM üyesi milletvekilleri için de AK Parti üyesi olanlar ve MHP’liler dışında geri kalanı ise “içler acısı” bir resim sunmaktalar. AP’de Karma Parlamenter Komisyon (KPK) toplantıları yapıldığında Türkiye hakkında şikayetler ve hakaretler bölümünde tüm HDP’li ve bazı istisnalar hariç CHP’li vekillerin neredeyse Yunanlılar ve Güney Kıbrislılar ile yarışmakta olduklarını görmek olağan bir durum. HDP’li vekillerin AP’na yaptıkları tüm ziyaretlerde ve katıldıkları tüm etkinliklerde Güney Kıbrıslılar’ı “solladıkları” gerçeği acı bir gerçektir.

AB nezdinde lobicilik çalışmalarında Güney Kıbrıs ve Ermeni Diasporası bile paralel yapı FETÖ terör örgütü ve PKK terör örgütü kadar Türkiye’ye zarar verememiştir.

Bu durum gerçekten sadece Türkiye’ye özgü!

Tüm AB ülkelerinin milletvekilleri hangi partiden olursa olsun, ister muhalif ister hükümet yanlısı olsun yurtdışı gezilerinde ülkelerine tek bir söz ettirmez ve hep ülkelerini savunurlar.

TBMM milletvekilleri heyetlerinde ise AK Parti ve MHP’liler dışında geri kalanı belki kendi ülkelerinde bile konuşmadıkları kadar uzun uzun Türkiye’yi şikayet eder ve karalarlar!

İşte yukarıda belirttiğim Cumhurbaşkanımızın ABD Ziyareti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “protesto koalisyonunu” görenler beni çok iyi anlarlar:

Ellerinde Atatürk resimleri olanlar ve ağızlarından salyalar akıtarak böğürüyor mu yoksa bağırıyor mu belli olmayan terör örgütü PKK’nın alçak destekçilerinin ellerinde salladıkları PKK paçavraları birlikte saf tutmuş çirkin sloganlar atarken paralel yapı FETÖ terör örgütü mensupları ve hatta Türkiye’de aranan sanıklar onlara destek vermekteydi. Bir de bunlara kanlı Asala terör örgütü destekçisi Ermenileri eklememiz gerekiyor. Onlar da ordaydı!

Nasıl bir koalisyondur bu? ASALA, PKK (PYD), sözde Atatürkçüler ve sözde müslüman paralel yapı FETÖ terör örgütü mensupları aynı saflarda “ortak düşmana” karşı eylemdeler! “Ortak düşmanları” ise Türkiye!

Bu durum AB ülkelerinde de farklı değil.

AB başkenti Brüksel’de, Berlin, Paris ya da Londra gibi önemli başkentlerde benzeri koalisyonlar “ortak düşman” Türkiye’ye karşı faaliyetteler.

Yeni Türkiye onları çok rahatsız etmekte. Güçlü ve demokratik bir Türkiye’yi istemiyorlar. O nedenle hem huzuru,istikrarı hem de ekonomiyi sabote etmek amacıyla gerçekleştirilen kanlı alçak terör eylemleri son umutları.

Stratejileri “silahlı propaganda”. Bir yandan terör eylemleri ile insanlarımızı katlediyor diğer yandan Cumhuriyet örneğinde olduğu gibi gazeteleri ve diğer yayın organlarında bu eylemlerin her türlü basın etiği ile çelişecek şekilde kanlı fotoğraflarını teşhir ederek “propaganda” yapıyorlar.

Anlaşıldığı kadarıyla bu uğurda her şey “mübah” bunlar için.

Tüm bunları gördükçe ve diğer ülkelere baktıkça “Türkiye bunca hainliğe rağmen dimdik ayakta ve hedeflerine ilerliyor! Ne güçlü ülkeyiz” demeden edemiyorum. Ancak öte yandan da “hepimize Allah kolaylık versin” dileğim de beraberinde geliyor! 

06/04/2016 13:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ozan ceyhun
MANŞETLER

HK Ozan Ceyhun

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.