Yeni tutuklamalar gündemde

ads ads ads ads
12/08/2017

ads
Yeni tutuklamalar gündemde

Fetullahçı Terör Örgütü’nün KKTC örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Abdullah Köse’nin evinde uçaksavar mermisi bulundu. 4 zanlının tutukluluk süreleri 5’er gün uzatıldı

Havadis/Devrim DEMİR

Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ PDY) olarak isimlendirilen “oluşuma” yönelik KKTC’de başlatılan operasyonlarda önceki gün tutuklanan 4 kişi hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Yıldırım köyünde gerçekleşen operasyonda tutuklanan Abdullah Köse’nin evinde polis yapmış olduğu aramada yeni emarelere ulaştı.

Polis, evde üçü uçaksavar mermisi 4 adet mermi, 6 adet mermi çekirdeği ve kovan parçaları ele geçirdi.

Genişletilen soruşturmada, polis yeni isimlere ulaştı tutuklamalar devam edecek.

Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ PDY) olarak isimlendirilen “oluşuma” yönelik KKTC’de başlatılan ikinci operasyonda tutuklanan Emine Göbekçi, Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, polisin soruşturmasını tamamlayabilmesi için zanlıların 5’er gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

4 kişi tutuklanmıştı

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, Emine Göbekçi’nin Yıldırım’daki evinde bir polis ekibi tarafından önceki gün arama yapıldığını, aramada evin ambarında FETÖ-PDY terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in yazdığı 40 adet kitap, Gülen’in yazmadığı ancak örgütü anlatan 22 kitap bulduklarını açıkladı.

Polis, evin diğer kısımlarında ise örgüt propagandasına yönelik 34 cd bulunduğunu belirterek, zanlı Göbekçi’nin polise celp edildiğini ifade etti.

Emine Göbekçi’nin sorgusunda kitapları polis memuru Abdullah Köse’den 2017 yılı Şubat ayında aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Göbekçi’nin ayrıca kitapların FETÖ’nün KKTC’de yasadışı terör örgütü ilan edilmesinden sonra bir koli içerisinde getirilerek ambara konulduğunu söylediğini aktardı.

Polis, zanlı Göbekçi’nin ifadesinde kendisinden önce zanlı Tarkan Bay’ın evin kiracısı olduğunu, ambarın onun sorumluluğunda bulunduğunu ve kitaplar konulduktan sonra zanlı Köse ile Bay’ın ambara kilit taktıklarını söylediğini açıkladı.

Uçaksavar mermiler araştırılıyor

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, alınan 1 günlük tutukluluk süresinde zanlı polis Abdullah Köse’nin evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını belirtti.

Dalkıran, Köse’nin evinde 4 adet mermi bulunduğunu bunların üç tanesinin ise uçaksavar mermisi olduğunu bunun yanında 6 adet mermi çekirdeği ve kovan parçaları ele geçirdiklerini kaydetti.

Dalkıran, ele geçirilen emarelerin incelenmek üzere gerekli yerlere gönderildiğini kaydetti.

Bay Ercan’dan çıkış yapmak isterken yakalanmıştı

Soruşturmayı yürüten polis, Tarkan Bay’ın Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edildiğini ve gözaltına alındığını anımsattı.

Zanlının sorgusunda ambarda bulunan örgüte ait argümanların kendisine ait olmadığını, FETÖ ile alakası bulunmadığını söylediğini belirten polis, zanlının nur cemaati üyesi olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Köse’nin elektronik cihazları incelemede 

Polis, zanlı Abdullah Köse’nin görev yaptığı birimde yapılan arama sonucunda ise bir dizüstü bilgisayar ile 2 flash belleğe el konulduğunu belirtti.

Polis ayrıca,  Tarkan Bay’ın Lefkoşa’da bulunan evinde yapılan aramada da FETÖ propagandası yapan 2 kitap, nur cemaati hakkında bilgilerin bulunduğu bazı kitaplar ile bilgisayarın emare olarak alındığını kaydetti.

Yeni tutuklamalar gündemde

Dalkıran, soruşturmanın büyük bir titizlikle devam ettiğini genişletilen soruşturmada yeni isimler tespit ettiklerini ve araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Tespit edilen isimlerin tutuklanması için girişimde bulunduklarına dikkati çeken Dalkıran, zanlıların soruşturma amaçlı 7 gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Avukatlar tutukluluk süresine itiraz etti

Polisin 7 günlük tutukluluk süresine zanlı avukatları itiraz etti.

Mahkeme, verdiği kısa sürenin ardından polisin soruşturmasını sürdürebilmesi için zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

12/08/2017 09:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: FETÖ operasyonu, Abdullah Köse, polis, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.