Yıldırım: El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı

ads ads ads ads
15/02/2017

ads
Yıldırım: El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı

Türkiye Başbakanı Yıldırım, El Bab kentinin kontrolünün büyük ölçüde ele geçirildiğini duyurdu. Londra'daki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise bu bilgiyi teyit etmedi.

Meclis'teki AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekâtına yönelik açıklamalarda bulundu. Başbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Bab kentini IŞİD'in elinden kurtarmak için yaptığı operasyonlarda kentin kontrolünün büyük ölçüde sağlandığını belirtti. Yıldırım, "Bütün bu mücadeleden sonra Bab da nihayet büyük ölçüde kontrol altına alındı. Amacımız terör örgütlerinin cirit attığı bölgelerden Türkiye’ye uzanan koridorların açılmasının önüne geçmek. Çok şükür, en başından beri bu gayretlerimiz boşa gitmedi, amacına ulaştı" diye konuştu.

Buna karşın merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan hakları Gözlemevi, bu verilerin doğru olmadığını öne sürdü. Suriyeli muhaliflere yakınlığı ile bilinen Gözlemevi, bu bilgiyi Suriye'deki haber kaynaklarına dayandırdığını bildirdi.

Türkei verlängert Ausnahmezustand - Yildirim (picture alliance/abaca/M. A. Ozcan)

Başbakan Binali Yıldırım

Bununla birlikte Gözlemevi'nden yapılan açıklamada Suriye ordusunun El Bab’a doğru ilerlediği ve iki köyü daha kontrolüne geçirdiğini bildirdi.

Hürriyet: El Bab'ın güneyinde tampon bölge oluşturuldu

Diğer yandan Hürriyet'te yer verilen bir habere göre TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye'nin IŞİD kontrolündeki El Bab kentinin yüzde 40’ını kontrol altına aldığı ve kentin güneyinde rejim ile ÖSO arasında çatışma çıkmaması için fiili bir güvenlik hattının oluştuğu öğrenildi. Bu tampon bölgenin genişliğinin 500 ile bin metre arasında değiştiği belirtildi. 

Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında El Bab, IŞİD’den temizlenirken bölgede Türkiye ile Rusya’nın çabalarıyla tampon hat kurulduğunu belirtti. Selvi, ÖSO ile Suriye ordusunun karşı karşıya getirilmeyeceğini, Kıbrıs’taki yeşil hatta benzer bir tampon hat olacağını ifade etti.

Deutsche Welle Türkçe

15/02/2017 11:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: el bab, türkiye, yıldırım
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.