Yıldırımlar toprağa verildi

ads ads ads ads
07/07/2015

ads
Yıldırımlar toprağa verildi

 Dikmen’de vatani görevi sırasında nöbet kulübesinde ölü olarak bulunan 22 yaşındaki er Özkan Yıldırımlar son yolculuğuna uğurlandı

Dikmen Lojistik Destek Birlik Komutanlığı’nda er olarak vatani görevini yaptığı sırada hayatını kaybeden Özkan Yıldırımlar dün son yolculuğuna uğurlandı. Nöbette olduğu sırada hayatını kaybeden ve nöbet değişimi sırasında ölü olarak bulunan Yıldırımlar, Tirmen’de öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Zamansız ölümü ile tüm sevenlerini sarsan Yıldırımlar’ın cenaze töreninde ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları sele dönüştü.

Yıldırımlar’a resmi tören

Henüz 22 yaşındayken vatani görevini yaptığı sırada nöbet kulübesinde ölü bulunan Özkan Yıldırımlar ailesinin köyü Tirmen’de toprağa verildi. Yıldırımların cenazesi köy kabristanlığında düzenlenen resmi törenin ardından defnedildi. Askeri araçla köy camiinden alınan Yıldırımlar’ın cenazesi, kabristanlık yakınlarında araçtan indirilerek silah arkadaşlarının omuzlarında musalla taşına taşındı. Özkan’ı son yolculuğunda sevenleri de yalnız bırakmadı. Yıldırımların cenaze törenine, ailesi, sevenleri ve köylülerinin yanı sıra çok sayıda üst düzey askeri yetkililer, polis yetkilileri, polis memurları ve silah arkadaşları katıldı.

Ayakta durmakta zorlandılar

Özkan Yıldırımlar’ın ani ölümüne inanmak istemeyen ailesi üzüntüye boğuldu. Birlikte yaşadığı ve vatani görevi için orduya teslim ettiği oğlunun cenazesini devralan anne Emine Güngör cenazede ailesinin desteği ile ayakta durabilirken, Türkiye’de yaşayan ve oğlunun cenazesi için ülkeye gelen baba Mehmet Yıldırımlar ise tabutu içindeki oğlunu omuzlarda gördüğü an hıçkırıklara boğuldu. Oğlunun mezarına gözyaşları içinde toprak atan baba Mehmet Yıldırımlar güçlükle ayakta durabildi. Anne Emine Güngör ise oğlunun defnedilmesini hıçkırıklar arasında uzaktan seyretti. Özkan’ın canına kıyabilecek bir kişilikte olmadığını ifade eden Yıldırımlar ailesi Özkan’ın ölümünün araştırılmasını ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir açıklama beklediklerini ifade etti.

HAVADİS / Nadire BAHADİ

07/07/2015 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: asker, yıldırımlar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.