Yolcu uçağıyla kutuplara ilk Güney Işıkları seferi yapıldı!

ads ads ads ads
24/03/2017

ads
Yolcu uçağıyla kutuplara ilk Güney Işıkları seferi yapıldı!

 Binlerce dolar veren yolcuları taşıyan uçak gece vakti havalandı ve kutup dairesi üstünde turlar attı. Eşi benzeri olmayan manzarayı izleyen yolcuların çektiği fotoğraflar, dünyada ses getirdi. Uçak biletleri ise ekonomi 2 bin 800, business class 5 bin 600 dolar.

Yeni Zelanda Dunedin'den Güney Işıkları'nı görmek isteyen yolcularıyla gece kalkan uçak, aynı havaalanına Sabah saatlerinde geri döndü. Uçaktaki 130 yolcu benzersiz bir seyahat yaşarken, çekilen fotoğraflar dünyada ses getirdi.

Otago Müze Direktörü Dr. Ian Griffin, BBC'ye verdiği demeçte yolculuğun herkese heyecan verici bir görüntü sunduğunu söyledi: "Hiç kimse daha önce gerçekten bunu yapmamıştı. Bu dünyada bir ilk."



Boeing 767 tipi uçak güney kutbundan birçok kez geçti ve yolcular manzarayı çıplak gözle izledi.

Bazı yolcular için seyahat özellikle unutulmazdı. Frith Walker, Facebook hesabında "Hayatımda bir daha böyle bir deneyimi hayal edemem" yazdı. Taichi Nakamura ise, "Dev ışıkları çok yakından görmek inanılmazdı" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Söz konusu seyahata yoğun ilgi var. Ekonomi biletleri 2 bin 800 dolar, business class biletleri ise 5 bin 600 dolar olan seyahate katılmak isteyenlere en erken gelecek yıl için yanıt verilebiliyor.

24/03/2017 13:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yeni Zelanda, Güney Işıkları, Dunedin, seyahat, yolcu uçağı, yolculuk, Facebook, BBC, fotoğraf, bilet, Sabah, dolar
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.