Yorgancıoğlu DP-UBP İttifak'ı İçin Ne Dedi?

ads ads ads ads
16/04/2014
HK

ads
Yorgancıoğlu DP-UBP İttifak'ı İçin Ne Dedi?

Bakanlar Kurulu bugün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin, UBP ile DP-UG arasında yerel seçimlerde ittifak yapmasını doğru bulmadıklarını ancak önemli olanın hükümet programının uygulanması olduğunu ifade etti.

“ASIL OLAN HÜKÜMET PROGRAMININ UYGULANMASI”

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Yorgancıoğlu, DP-UG ile UBP’nin yerel seçimlerde ittifak yapmasını doğru bir yaklaşım olarak görmediklerini, ancak asıl olanın hükümet programının uygulanması olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının demokratikleşme, sivilleşme sürecini, siyasi partiler yasasını, ekonomiyi düzlüğe çıkaracak reform niteliğinde yasaların yapılmasını hedeflediklerini belirten Yorgancıoğlu, “Bu nedenle bizim açımızdan esas ölçü bunlara riayet edilmesidir, bu yapıldığı sürece hükümetin sıkıntılarla birlikte yürümesi söz konusu olabilir” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, “DP-UG’nin ipin her ucunu tutuma çabası, yalnızca DP-UG’ye zarar veriyor, eritiyor. Bu yöntemi akılcı bulmuyorum” dedi.

Rumların Gazimağusa’da yapacağı ayine değinen Yorgancıoğlu, ayinin kilisede başlayıp son bulması yönünde Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen kararı doğru bulduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, dini inançlara karşılıklı olarak saygı göstermenin, barış çabalarına katkı koyacağını vurguladı.

16/04/2014 11:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: özkan yorgancıoğlu, dp, ubp, ctp, ittifak, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.