Youtube'dan nasıl para kazanılır?

ads ads ads ads
24/01/2015

ads
Youtube'dan nasıl para kazanılır?

Muhteşem kedi videolarından oluşan koleksiyonunuz mu var? Geçen sene çektiğiniz videolar çok mu komik? Ya da belli bir alanda uzmansınız ve videolar mı çekiyorsunuz? Ne tür çekim görüntünüzün olduğunun hiçbir önemi yok. Bunu paraya çevirmenizin yolu Youtube’dan geçiyor. Youtube’a izleneceğini düşündüğünüz videolar yükleyerek güzel bir ek gelire sahip olabilirsiniz.

Ancak bununla birlikte Youtube’un sağılmayı bekleyen bir inek olduğunu da düşünmeyin. Tabii ki ciddi paralar kazanan Youtube kullanıcıları var ancak Youtube’dan büyük paralar kazanmak için zaman, kararlılık ve sıkı çalışma gerekir.

 

Youtube hesabınızı nasıl paraya çevirebilirsiniz?

Videolarınızdan para kazanmaya başlamadan önce Youtube hesabınızı monitize etmeniz gerekir. Bunu yapmak için “YouTube ortağı” olmanız gerekir. Yani içeriklerinize Google’ın reklam yerleştirmesi için izin vermeniz gerekir.

 

Youtube’dan para kazanmak için adımlar

1 - Hesabınızı para kazanmaya aktif etmek için Youtube hesabınızı açmalı ve hesap özelliklerine girmelisiniz. Henüz bu sistem Türkiye’de resmiyet kazanmadığından öncelikle lokasyonu değiştirmeniz gerekir. Kanalım yazısına tıklayın. Profilinize girdikten sonra sağ taraftaki düzenle yazısına tıklayın ve yaşadığınız şehri United States(Amerika Birleşik Devletleri) olarak değiştirin ve kaydedin. Daha sonra şu linkten: www.youtube.com/account_monetization “Hesabımı Etkinleştir” e tıklayın. Devam edebilmek için Google’ın hizmet kullanım şartlarını onaylamanız gerekir.

Hak sahibi olmak için hesabınızın itibarlı olması gerekir. Telifli herhangi bir içerik yüklediyseniz veya Youtube’un topluluk kılavuz ilkelerini ihmal ederek kötü yorumlar yaptıysanız Google videolarınızı para kazanmaya açmanıza izin verilmeyecektir.

2 - Hizmet kullanım şartlarını onayladıktan sonra hesabınız etkinleştirilecek ve “Videolardan Para Kazan” butonu belirecektir. Buna tıkladıktan sonra bir ekran görüntüsüyle karşılaşacaksınız.

İşte bu noktada videolarınızın altında ne tür reklamların yer almasını istediğinize karar vermelisiniz. Overlay ( bindirme ) reklamlar küçük bannerlardır ve videoların altında çıkar. TrueView ( akış içi) reklamlar videonuz başlamadan önce oynar. İki türü de aynı anda seçmek doğru bir yaklaşım değildir. Videonuzun içeriğine göre bir reklam türünden diğerine geçiş yapabilirisiniz.

Çalıştığınız içeriğin türünü düşünün ve izleyicileriniz konusunda bilinçli olun. Videonuz bir keçinin nasıl yakalanacağını veya kravatın nasıl bağlanacağını gösteren eğitici bir videoysa izleyiciler büyük ihtimalle reklamı sonuna kadar izleyeceklerdir. Videonuz eğlenceli ve saçmaysa Overlay reklamları kullanmanız daha mantıklı olur çünkü TrueView reklamlar çıkarsa izleyiciler başka bir videoya geçebilir. Hangi reklamın daha etkili olduğunu düşünürken stres olmayın. Ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. En iyisinin hangisi olduğunu belirlemek için izlenmeleri ve tıklanmaları Adsense sayfasından takip etmelisiniz.

3 - Reklam seçiminizi yaptıktan sonra onaylayın. Hayırlı olsun. Videolarınızın yanında dolar simgesi çıkmış olması gerekli. Bundan sonra yapacağınız tek şey adsense hesabınızı youtube kanalınızla ilişkilendirmek. Adsense ilişkisi sayfasından bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Adsense ilişki sayfasına gitmek isterseniz tıklayınız..

Adsense hesabınız yok ise de problem değil:

Önce google hesabınıza yönlendirilirsiniz,

Şifrenizi girip oturum açarsınız,

İlişkilendirmeyi onaylarsınız,

Gerekli bilgileri girdikten sonra Youtube’a yönlendirilirsiniz

Ödemeler

Adsense’in size para vermesi için önce alt limiti doldurmanız gerekir. Bu şu anlama geliyor: en az 100 dolar biriktirmeden ödemenizi alamazsınız. Bir ay sonunda bu alt limite ulaşamazsanız kazancınız bir sonraki aya aktarılır. Ve gelecek aya, tekrar gelecek aya ta ki alt limite ulaşana kadar. Alt limite ulaşmanız videolarınızın popülerliğine bağlı olarak birkaç hafta veya birkaç ay alabilir.

 

Sonuçta Youtube’da meşhur olmak istiyorsunuz

Hepimiz bunu istemiyor muyuz? Ne yazık ki bunu herkes başaramıyor. Ancak içeriğinizi çekici hale getirmenin birkaç yolu vardır. İşte insanların izlemek isteyecekleri içerikleri hazırlamakla ilgili birkaç ipucu:

Orijinal bir şeyler yapın. Başkalarının yaptıklarını kopyalayarak ilerleyemezsiniz. Az da olsa para kazansanız bile uzun süre popüler olamazsınız. Örneğin sayısız Harlem Shake videosu vardır. Tabi ki hepsi bir dakikalığına popüler oldu ancak sürüye uymakta geç kalırsanız ve güncel olmazsanız sadece birkaç düzine görünürlük alırsınız.

Viral ilerlemek istiyorsanız videoların ilk 10-15 saniyesinde insanların dikkatini çekmesi gerekir. İnternetteki dikkat süresi oldukça kısadır. Bu nedenle videolarınızın izlenmesini istiyorsanız iyi çengel atmanız gerekir.

Youtube videolarınızın gelir kaynağınız olmasını istiyorsanız abonelerinizin dikkatini çekmek için düzenli olarak içerik dizisi üretmeniz gerekir. Sadece bir videoyla kazanç elde edemezsiniz. Bu nedenle devam eden seriler hazırlayın.

Kaynak: https://www.yeniisfikirleri.net/youtubedan-nasil-para-kazanilir/

 

24/01/2015 16:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Youtube’dan nasıl para kazanılır?
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.