YSK Başkanı Öneri'den ÖNEMLİ Açıklama!

ads ads ads ads
19/04/2015

ads
YSK Başkanı Öneri'den ÖNEMLİ Açıklama!





KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanını belirleyeceği bugün bazı gazeteler, seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplatıldı. Bbu kapsamda 3 gazete için toplatılma kararı alındı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, seçmenin oyunu etkileyecek nitelikte yayın yaparak seçim yasaklarını ihlal eden Detay, Kıbrıs Postası ve Afrika gazetelerinin toplatıldığını kaydetti.

Öneri, TAK’a yaptığı açıklamada, her 3 gazetenin sakıncalı görülen yayınlarında sosyal medya yorumlarına yer verdiğini ifade ederek, bu yorumların seçmenlerin oylarını etkileyecek nitelikte olduğuna işaret etti.

Detay ve Kıbrıs Postası’nın yayınlarında Twitter; Afrika’nın ise Facebook yorumlarına yer verdiğini belirten Öneri, bu konuda YSK’ya itiraz yapıldığını söyledi.

***

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, oyunu kullandı.

Necati Taşkın İlkokulu 198 numaralı sandıkta oyunu kullanmasının ardından, Öneri, basına açıklamalarda bulundu.

Öneri, KKTC’nin, 7. kez Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gittiğini belirterek, seçim sürecinin küçük olumsuzluklar hariç gayet iyi geçtiğini düşündüğünü, fazla itiraz ve şikayete maruz kalınmadığını söyledi.

Saat 18.00’den sonra sandıkların açılacağını ve bir adayın sevinirken diğerlerinin üzüleceğini, ya da iki adayın umutlarının haftaya taşınacağını vurgulayan Öneri, “Benim dileğim ve arzum, taraflardan ve taraftarlardan, sonuç ne olursa olsun olgunlukla karşılamalarıdır” dedi.

Öneri, oy verenlerin bir gün sonra birbirinin yüzüne bakacağını unutmaması gerektiğini söyleyerek, “Sevincimizi veya üzüntümüzü karşı tarafı tahrik etmeden göstermemiz çok önemli, demokrasimiz için de çok önemli” diye konuştu.

19/04/2015 13:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şafak öneri, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.