Yüksek topuklarla dans

ads ads ads ads
29/10/2016

ads
Yüksek topuklarla dans

Öyle bir danstan bahsediyoruz ki, deneyen her kadın diva, her kadın seks bombasına dönüşüyor. Vücut dimdik, kalçalar hiç olmadığı kadar çıkık, gözler “Bana bakın, ben kadınım ve böyle güzelim” diye bağırıyor. Dans eğitmeni Çisil Sıkı, ‘Topuklu Ayakkabı ile Dans’ eğitiminin iyi dans etme becerisinden çok, kadına kadınlığını ve özgüvenini verdiğini söylüyor. İstanbul’un Anadolu yakasındaki ilk eğitime katılıp ince topuklarımın üzerinde kadınlığımı bulmaya çalıştım. 

Baştan söyleyeyim, çok hatalı bir ayakkabı ile gitmişim. Bu eğitimi almaya yeni başlıyorsanız, bileği saran kalın topuklu bir ayakkabı, tercihen bot giymeniz öneriliyor. İnce topuk, çok ileri seviye işi. Nitekim hareketleri yaparken çok zorlandım.  “Kalın topuklarla başlıyoruz ve yüksekliğini yavaş yavaş artırıyoruz. Yüksek topuk, kadınlıkla barışmak için bir araç.
 
Yüksek topuklarla dans




“İlk derste yaptırdığım en önemli şey, kendinize dokunmanız. ‘Aynada sadece kendinize bakarak dans edin ve vücudunuza dokunun’ diyorum. Benimle göz teması bile kuramıyorken, bu istediğim onlara soğuk terler döktürüyor. O kadar zorlanıyorlar ki, ışıkları kapatıyorum. Karanlıktan aldıkları güçle ellerini vücutlarının üzerinde gezdirebiliyorlar. Işıkları açtığımda herkes rahatlamış oluyor. Ne kadar tuhaf değil mi? Kadınız ve kendimize dokunmaktan bile çekiniyoruz. Ama ben öğrencilerimin içindeki iddiayı dışarı çıkarıyorum” diyor Çisil Hoca.�Çisil Sıkı, 26 yaşında ve 20 senedir dans ediyor. Pek çok türü denedikten sonra uluslararası Latin dans eğitimine yoğunlaştı. 15 yaşında Türkiye şampiyonu oldu, 18 yaşında Eskişehir’den İstanbul’a taşındı.

Yüksek topuklarla dans




‘Benimle Dans Eder misin’ yarışması birincisi Ömer Yeşilbaş’ı buldu ve kendisini yetiştirmesini istedi. Şimdi, Dans Fabrika’yı ortak işletiyorlar.
Topuklu ayakkabıyla dans kursunun tohumunu atan, Ömer Hoca’nın, Türkiye’de kadınların dans ederken kadınlığını kullanmadığı, erkekler gibi dans ettiğine dair tespiti oldu. Ve böylece, kadınlığı en çok gösterebilecek materyalin topuklu ayakkabı olacağını düşündüler.  Çisil Sıkı, Avrupa’ya gidip eğitim aldı. İtalya’da, Rusya St. Petersburg’da eğitim kamplarına gitti, hâlâ da gidiyor. Ünlü koreograflar Yanis Marshall ve BrianFriedman ile çalıştı. İki yıldır ders veriyor. Bu sene katılımcı sayısı artınca, Anadoluyakasında da eğitime başladılar. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Hotel ile işbirlikleri böyle başladı.

KADINLAR NEDEN GELİYOR
Yüksek topuklarla dans







“Dışarıda toplum baskısı altında kadınlığımızı hep bastırıyoruz ve özgür olamıyoruz. Öyle bir hale geldi ki, kadın olduğumuzu unutmuş bir haldeyiz. Biz, katılanlara iki saat boyunca özgürce kadınlıklarını yaşama lüksü sağlıyoruz. Bunu hatırlamak çok hoşlarına gidiyor.  “Eğitimin ilk dersinde göz teması bile kuramayan kadınların içinden ne panterler çıkıyor inanamazsınız. Bu durum günlük hayatlarına da yansıyor. Artık iş yerlerinde sunum yaparken utanmıyorlar, ya da mobbing uygulayan patron karşısında sessiz kalmıyorlar. Çünkü kadınlıklarından utanmıyorlar. Gece dışarı çıktıklarında kendilerine güvenerek eğleniyorlar. Her çıktıklarında bana bir video yolluyorlar. ”

NASIL BİR DANS
Yüksek topuklarla dans







“Aslında dans türü olarak caza yakın ama topuklu ayakkabı olduğu zaman çok daha farklı oluyor. Fiziksel bir dans değil bu. Olması gereken tek şey kendine güven. İkincisi eğlenmek. Üçüncüsü kadın olduğunun farkına varmak. Dördüncüsü bu kadınlığı tüm duygularla serbest bırakmak. Bol bol pratikle topuklu ayakkabıyla rahat durabiliyoruz. Her müziği kullanıyorum. Dışarda duyduğunuz R&B, hip-hop şarkılarının çoğunu kullanıyoruz. Türkçe sözlü müzik çok fazla kullanmıyoruz. Türkçe müziklerin müzik kalitesi dans için yetersiz buluyorum.”

Yüksek topuklarla dans




“Şu an sınıfımda beş-altı erkek var. Ömer Hocamız da topukluyla dans eğitimi veriyor. Sanatta cinsiyet olmadığı için, vücutlarını daha iyi kullanabilmek amacıyla bu tarz eğitim alabiliyorlar.”
 
29/10/2016 12:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dans, çisil sıkı, topuklu, topuklu ayakkabı
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.