Yumuşacık ellerin sırrı: Limonla el bakımı

Ellerinizi nemlendirmek ve yumuşacık ellere sahip olmak için dışarıdan alacağınız kozmetik ürünlere ihtiyacınız yok. Dolabınızda bulunan limonla bakımlı ellere sahip olabilirsiniz.

ads ads ads ads
22/11/2017

ads
Yumuşacık ellerin sırrı: Limonla el bakımı

Hava koşulları, su ile temas ya da yaptığınız işlerin sonucu olarak ellerinizde kuruluk ve çatlama, pütürlü görünüm hatta kanama gibi problemler olabilir. Doğal yöntemlerle çeşitli peeling'ler hazırlayabilir ve ellerinize uygulayabilirsiniz. Bunun için en faydalı ürünlerden biri de limon!

-- Limon ile el bakımı peeling'i hazırlamak için gereken malzemeler yarım limon suyu, 2 çay bardağı ılık su, ikişer çay kaşığı badem yağı ve tuz. Bütün malzemeleri bir kaba koyarak güzelce karıştırın. Daha sonra ellerinize masaj yaparak 10 dakika kadar uygulayın. Uygulamadan sonra bu karışımın elinizde 2 saat kadar beklemesi gerekir. Bunun için ellerinizi temiz bir bezle sararak bekleyebilirsiniz. Sürenin sonunda ellerinizi yıkayın ve ılık suyla durulayın. Yumuşak bir havlu yardımıyla kurulayın. Bu maskeyi 2-3 günde bir uygulayın.

 Hazırlayabileceğiz bir diğer tarif de sadece limon ve zeytinyağından oluşuyor. Cildi nemlendirme konusunda çok etkili ürünlerden biri olan zeytinyağı da bu peeling'i destekleyecek. Yarım limonun suyu ile yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın ve yine ellerinize masaj yaparak sürün. Yarım saat kadar bekledikten sonra durulayın.

-- Limon kullanarak hazırlanabilecek karışımlardan bir diğeri için de gereken malzemeler; yarımşar tatlı kaşığı limon yağı ve lavanta yağı ile yarım limonun suyu. Tüm malzemeleri bir kâsede karıştırarak ellerinize masaj yaparak yedirin ve yarım saat kadar ellerinizde bekleterek cildinizin karışımı emmesini sağlayın. Daha sonra sabun ile yıkayıp ılık suyla durulayın. Bu karışımı haftada 2-3 kez düzenli olarak uygulayın.

Tüm bu karışımlar ile ellerinizde eğer varsa çatlaklar ya da pürüzlü yüzeyi giderebilir ve ellerinizi nemlendirerek yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. Bu karışımların bir diğer güzel tarafı ise tırnaklarınızın bakımı için de kullanılabilir olmaları. Ellerinize masaj yaparak uygularken tırnaklarınızı da buna dahil edebilir ve böylece tırnaklarınızdaki çukurların, sararmaların ya da tırnaklarınızın arasında kalan oje lekelerinin giderilmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik, limon içeriğindeki C vitamini ile daha güçlü ve kolay kolay kırılmayan tırnaklara da kavuşmanızı sağlayacak.

22/11/2017 16:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Limon, limon maskesi, bakım
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.