Yunan Maliye Bakanı'ndan Sert Açıklama

ads ads ads ads
24/04/2015

ads
Yunan Maliye Bakanı'ndan Sert Açıklama

Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, daha fazla kemer sıkmak zorunda olmaları durumunda Euro`dan ayrılabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadıklarını söyledi

Yunanistan'ın geleceğine ilişkin belirsizlik sürerken Yunan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı açıklama geldi. Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, daha fazla kemer sıkmak zorunda olmaları durumunda Euro'dan ayrılabileceklerini ve bu konuda blöf yapmadıklarını söyledi.

Varoufakis, Euro'dan çıkmalarının tahmin edilemeyecek sonuçlara neden olabileceğini kaydetti. Yunanistan'ın kreditörleriyle yürüttüğü ekonomik reformlar karşılığı mali yardım alma müzakerelerinde henüz sonuca ulaşılamadı.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) aldığı toplam 240 milyar Euro mali yardım paketinde kalan 7.2 milyar Euro'yu alabilmesi için reformlar konusunda uzlaşması gerekiyor.

Yatırımcılar uzlaşı olmazsa Yunanistan'ın borçlarını ödeyecek parasının kalmayacağından ve euro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyor. Yunanistan Euro Bölgesi ekonomisinin yüzde 2'sini oluşturuyor.  

24/04/2015 16:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: euro, yunanistan, haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.