Yunan Meclisi'nin "Kayıp Kıbrıs Raporu"

ads ads ads ads
31/08/2015

ads
Yunan Meclisi'nin "Kayıp Kıbrıs Raporu"

Yunan meclisinin 1967-74 “Kıbrıs trajedisini” araştırmak üzere oluşturduğu komitenin 1986’da Yunan Meclis Genel Kurulu’nda onaylanan “Kıbrıs Dosyası” isimli raporun içeriği Rum basınında yer aldı.

Haberlere göre raporda, “Kıbrıs sorunu çok karmaşık, çok yönlü ve kökleri 1967-74 dönemine kıyasla çok daha eskilere iner” vurgusu yapıldı.

Fileleftheros’un “Yunan Meclisi’nin Kıbrıs’la İlgili ‘Kayıp’ Dosyası” başlığıyla içeriğine geniş ölçekte yer verdiği raporla ilgili “15 ve 20 Temmuz 1974’le ilgili bilgiler değerlendirildi ve raportörler, Kuzey’den tehdit-tehlike söylemlerinin yalan olduğu sonucuna vardı” ifadesini kullandı.

Kıbrıs sorununun köklerinin 1967-74’ten çok eskilere dayandığı, bu yüzden araştırma yapılırken bir çok zorluk ve engelle karşılaşıldığı kaydedilen raporda “Devletin uluslararası ilişkilerini bozabilecek siyasi ve diğer suçlarda Adalet Bakanı’nın, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla cezai kovuşturma başlatma veya cezai kovuşturmayı erteleme hakkı vardır (Ceza Yasası Madde 30, paragraf 2)” vurgusu yapılıyor.

Gazete, Yunan Meclisi araştırma komitesinin hazırladığı “Kıbrıs Dosyası” isimli “kayıp” raporun 2 Eylül 2014’te Yunan Amerikan Haber Ajansı “greekamericannewsagency.com” internet sitesinde yayımlandığını da haberine ekledi. 

31/08/2015 12:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yunan Meclisi, Kayıp Kıbrıs Raporu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.