Yunanistan’da sel suları can aldı

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki sel nedeniyle en az 14 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

ads ads ads ads
15/11/2017

ads
Yunanistan’da sel suları can aldı

Sağlık Bakanlığı Ulusal Operasyon Merkezinden (EKEPY) alınan bilgiye göre, başkentin batısındaki Elefsina Körfezi bölgesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlarda dördü kadın en az 14 kişi yaşamını yitirdi.

Başkente yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerini etkileyen selin ardından biri ağır olmak üzere yaralanan 13 kişi bölgedeki hastaneye kaldırıldı.

Bu arada yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün su baskınına uğrayan bodrum katlarda veya sel sularıyla sürüklenerek kilometrelerce uzakta bulundu. Yunan Sahil Güvenliği ekipleri, ölenlerden ikisinin cesedine Elefsina sahilinde ulaştı.

Yüzlerce kişinin ev ve araçlarında mahsur kalmasına sebep olan taşkınlar, büyük maddi hasara neden oldu. Çok sayıda araç sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi, bölgedeki birçok yol trafiğe kapandı.

Selin yaşandığı Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde olağanüstü hal ilan edildi.
Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas ve İçişleri Bakanı Panos Skourletis incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da ilgili bakan ve yetkililerle acil durum toplantısı düzenledi.

Yüzlerce kişinin su baskınları ve hasar nedeniyle evlere giremeyeceği, bu kişiler için bölgedeki askeri tatil kampları ile bazı otellerin kapılarını açacağı duyuruldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle zorlaşan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, kayıp kişiler nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Bölgede yağışın önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

Yunanistan’da sel suları can aldı

Yunanistan’da sel suları can aldı

15/11/2017 16:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yunanistan ,  sel, Atina ,  Mandıra
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.