Zayıflama ilaçlarıyla kilo veremezsiniz

ads ads ads ads
26/09/2016

ads
Zayıflama ilaçlarıyla kilo veremezsiniz

Hangimiz daha sağlıklı ve daha ince olmak istemeyiz ki… Ancak kolay yolu seçip sakın hızlı ve kısa yoldan kilo verebileceğinizi vaat eden zayıflama ilaçlarını denemeye kalkmayın.







KİLO vermek için ilk yaptığımız şey kendimize verdiğimiz sözlerdir… “Yarın diyete başlayacağım”, “Hemen bir spor salonuna yazılıyorum”, “Kesinlikle her gün yürüyeceğim”, “Bir daha asla tatlı yemeyeceğim” ve niceleri… Ancak bu düşünceleri gerçek hayata aktarmaya kalktığımızda verdiğimiz sözlerin yerini bahaneler almaya başlar. “Of çok yorgunum, işten eve zaten haşat bir şekilde dönüyorum, spor yapamam”… Ya da “Bir parça tatlı yesem ne olur ki zaten bütün gün hiçbir şey yemedim”… Ya da “Su içince daha çok şişiyorum o zaman arada bir gazlı bir içecek veya meyve suyu içmeliyim” gibi… Bir de bizi bekleyen çok daha önemli bir tehlike vardır ki kulaktan dolma bilgilerle ve kısa zamanda çözüme götüreceğini sandığımız ‘yanlışlarla' hedefe ulaşma dürtüsü… Bilmem ne bitkisinin hapı, bilmem ne ilacı, bilmem ne aleti gibi… Zira hiçbir bitkisel ilaçla kilo vermek mümkün değildir. Aksine sağlığınızı hatta hayatınızı tehlikeye atabilirsiniz.







Kilo vermek istiyorsanız…




ZAYIFLAMANIN en doğru yolu bilinçli diyettir. Hepimizin genetiği, biyokimyasal yapısı, sosyal hayatı, psikolojik durumu, spora yatkınlığı birbirinden farklıdır. Aynı parmak izlerinin farklılığı gibi… Aynı hepimizin aynı besin gruplarını yediği halde besin seçimlerinin ve miktarlarının farklılığı ve bunun vücudumuz tarafından metabolize edilme ayrılığı nedeniyle vücudumuza etkisinin farklılığı gibi… Bu yüzden ne olursa olsun kilo vermek istiyor ve bunu hayatınızda daim kılmak istiyorsanız öncelikle şunları yapın:



1. Ailenizde herhangi bir metabolik rahatsızlık olup almadığını mutlaka öğrenin (diyabet, tiroit, hiperlipidemi gibi) ve genel bir sağlık kontrolünden geçin.



2. Sevdiğiniz ve sevmediğiniz besinleri analiz edin.



3. Hangi tada meyilli olduğunuzu bulun.



4. Baharatlar ve tatlandırıcı otları ne kadar kullandığınızı bulun ve en çok kullandığınızdan en az kullandığınıza kadar sıralayın.



5. Evde, akrabalarınızda, arkadaşlarınızda, restoranda ne kadar sıklıkla ve bir ay içinde ne kadar yemek yediğinizi tespit edin.



6. Buzdolabında, kuru erzak deponuzda hangi besin grupları var ve daha çok ne tür yiyecekler satın alıyorsunuz, belirleyin.



Bu hatalara düşmeyin




BU arada etrafınızdan gelen kulaktan dolma bilgiler sizin için asla yol gösterici olmamalıdır. Çünkü…



1. Hiçbir ilaç zayıflatıcı özellikte değildir. Diyelim ki size ilaçla zayıfladığını söyleyen bir kişiye inanmak üzeresiniz… Lütfen kendinize sorun: “Bir ömür boyu ilacı içerek mi zayıf kalacaksınız?” Dünyada bunca kilolu insan varken ilacın zayıflatması ne kadar gerçekçi olabilir sizce? Öte yandan özellikle internette ‘mucize' diye reklamı yapılan ilaçları kesinlikle kullanmayın.



2. Kilo vermenize ve vücudunuzun şekillenmesine yardımcı olan yöntemler doğru beslenme alışkanlığı ile birleştiğinde olumlu sonuçlar alınabiliyor. Ama içinde kimyasal maddeler kullanılmayan ve ehil kişilerin yaptığı sistemler olmalı. Bu yöntemler uygulandığında “Aman ne olacak, nasıl olsa makineye giriyorum, istediğimi yerim” demek gibi hatalara düşmeyin.



3. Kilo verme programınız bittiğinde hemen diyetteyken yemediğiniz yiyeceklere yönelmeniz bu süreci geçici görmeniz demektir. Aynı kiloda kalmak için eski beslenme alışkanlığı ile yeni beslenme alışkanlığınız arasındaki davranış farklılıklarını hayata geçirmelisiniz.



4. Çevrenizdeki olumsuz beslenme davranışlarını örnek almak yerine doğru beslenerek, kilonuzu koruyarak, spor yaparak siz çevrenize örnek olun. 

26/09/2016 09:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Zayıflama, ilaç, kilo vermek
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.