Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü Gün

Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor.

ads ads ads ads
22/01/2018

ads
Zeytin Dalı Harekatı'nda 3'üncü Gün

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun da katıldığı harekatın üçüncü gününde Afrin'deki hedeflere ilerleyen birliklere top atışlarıyla destek veriliyor.

Sınırda konuşlu TSK'ya bağlı birliklerce terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor.

Bu arada, sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

Zeytin Dalı'nda MİT-TSK eşgüdümü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) hedef belirleme ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yönlendirilmesi konularında destek sağlıyor.

Edinilen bilgiye göre, MİT, üçüncü gününe giren harekat kapsamında TSK ile eşgüdüm halinde hareket ediyor.

MİT, Afrin merkezindeki elemanlarının çektiği ve uydudan alınan görüntüleri analiz ediyor.

Analiz sonucunda askeri olan hedefleri belirleyen MİT, listeyi sahadaki TSK birliklerine iletiyor.

Ayrıca MİT elemanları, terör örgütünün haberleşme ağını da dinliyor ve teröristlerin konuşlandıkları noktaları da sahadaki TSK birlikleriyle paylaşıyor.

TSK, ÖSO birliklerinin koordinasyonu ve harekata yönlendirilmesi konusunda da MİT ile beraber çalışıyor.

MİT, hava saldırıları için belirlenen hedefleri sık sık güncelliyor ve imha edilen hedefin son durumu hakkında da TSK'ya istihbarat toplama desteği veriyor.

Rusya çok sert çıktı.. "ABD ya provokasyon yapıyor..."

Rusya'dan Türkiye'nin Afrin operasyonuna ve Suriye'deki duruma ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor... Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin yürüttüğü Afrin harekâtı konusunda Türkiye ve Suriye ile iletişim halinde olduklarını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "ABD Suriye'de ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlamıyor" dedi.

Terör örgütü şokta! 'Rusya bize ihanet etti'

Terör örgütü YPG'nin sözde komutanı Sipan Hemo, Rusya'nın kendilerine ihanet ettiğini söyledi. Kısa süre önce Rusya'yı ziyaret ettiğini söyleyen Hemo hakkında daha önce terör örgütünün sosyal medya hesapları tarafından Rusya'da 'kahramanlık nişanı' aldığına yönelik söylentiler çıkarılmış, bu iddialar ise Hürriyet'in ulaştığı Rus kaynaklar tarafından yalanlanmıştı.

"Teröristlerin canı fena yandı"

Afrin'deki 'Zeytin Dalı' harekatı 3. günde devam ediyor... Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirdi. Üç koldan Afrin'e giren birlikler güvenlik ilerleme hatları oluşturdu. 

Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının üçüncü gününde ÖSO güçleri hem Afrin kırsalında hem de doğudaki Menbic'te YPG'li teröristlerle çatışıyor. Menbic'ten Afrin'e takviye hedefleyen teröristlerin önü kesilecek.

Hatay Hassa'daki Türk askerleri ve ÖSO kuvvetleri televizyonların canlı yayınında Suriye'ye geçti. Savaş uçakları ise Hatay sınırındaki Raco bölgesindeki terör mevzilerini bombardımana tutuyor.

MİT, Afrin merkezdeki ajanlarının çektiği ve uydudan alınan görüntülerianaliz ederek terör hedeflerini sahadaki Türk askerine iletiyor.

Türkiye 11 köyü YPG'lilerden geri aldı, sınırda üç ayrı noktada harita değişti. İHA, Zeytin Dalı harekâtının ilk 48 saatinde Afrin'e doğru 7,5 kilometre içeri girildiğini bildiriyor.

Afrin harekâtını dünya medyası yakından takip ediyor, birçok muhabir bölgedeki gelişmeleri canlı yayınlarla aktarıyor. Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP, çok sayıda fotoğrafı servis etti.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar: 'Tıraşlı DEAŞ PKK safında'

Mete Yarar: "PYD içerisinde yüzlerce DEAŞ’lı olabilir. PYD içinde yabancı ülke vatandaşları da var. Bir kısmı eski asker, özel birliklerde yetiştirilmiş. Bir sürü ajan var, parayla tutulmuş eğitim için getirilmiş insanlar, danışmanlar var. Coğrafya o kadar kirletildi ki temizlemeye çalışan bir tek Türkiye var"



'DÜNYADA ANCAK 5 ÜLKE YAPABİLİR' 

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, harekâtta kullanılan 72 uçağa dikkat çekerek "Yakın dönemde bu kadar çok uçağın katıldığı bir operasyon yok. 72 uçağı kaldıracaksınız, havada tutacaksınız, herhangi bir saldırı olabileceği ihtimaline karşı da uyanık olacaksınız. Sırada dahilinde bütün hedefleri tek tek vuracaksınız ve vurulan hedeflerin kıymetlendirmesini yapacaksınız. Havada 72 uçağı idare etmek bir maharet ister. Dünyada bu operasyonu yapabilecek ülke sayısı 5'i geçmez. 4 bin kilometrekarelik bir alan, havada bu kadar hızlı yer değiştirebilen uçaklar için bir futbol sahasında herkesin tıka basa durması gibidir" dedi.

Son dakika: ÖSO o köylere girdi! Çarpıcı görüntüler

TSK'nın 3 gün önce başlattığı Afrin harekatı devam ederken YPG'nin elinden kurtarılan köy sayısı da 11'e çıktı. Kurni köyüne giren bir ÖSOaskerinin köylülerle konuşarak “Bizim düşmanımız Kürtler değil PKK. Düşmanımız bir. Biz sizi kurtarmaya geldik” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 11 köy kontrol altına alındı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde devam ediyor. Dün bazı köyleri ele geçirdiğini duyuran Özgür Suriye Ordusu bölgede ilerleyişini sürdürüyor. Türk ordusunun Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi. Kırıkhan-Hassa hattının karşısındaki Afrin'e bağlı Raco, Şedia ve Surki bölgelerinde teröristlerle çatışmalar yaşandı. Terör örgütünün kontrolünde bulunan 21 nokta kullanılamaz hale getirildi. Terör örgütü tarafından yollara döşenen 17 bombalı tuzak etkisiz hale getirildi.

TSK ve ÖSO, ilk iki gününde 3 koldan girdiği Afrin'in PYD-YPG’nin elinde bulunan 11 köyünü fazla bir direniş görmeden kontrol altına aldı. Bu köylerde bulunan bazı teröristleri sağ olarak ele geçirildi. Afrin’in içine doğru 7.5 kilometre girildi.

Tük Silahlı Kuvvetleri  ve Özgür Suriye Ordusu, Azez-Gülbaba hattında yer alan Afrin'in Raco, Bülbül kasabalarına bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü,  Kita, Kordo ve Bibno mezralarını ve bölgedeki dört tepeyi ele geçirdi.

Kurni köyüne giren bir ÖSO askeri köyü ele geçirdiğini ve ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Köylülerle görüşme yapan ÖSO askeri “Bizim düşmanımız Kürtler değil PKK. Düşmanımızı bir. Biz sizi kurtarmaya geldik” diye konuştu. Köylüler ÖSO askerlerine teşekkür ederek, durumlarından memnun olduklarını söyledi.

22/01/2018 13:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Zeytin Dalı Harekatı
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.