Zimbabve First Lady'si: Mugabe'nin cesedi seçimde aday olabilir

ads ads ads ads
19/02/2017

ads
Zimbabve First Lady'si: Mugabe'nin cesedi seçimde aday olabilir

Zimbabve'nin 92 yaşındaki Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin eşi Grace Mugabe, kocasının ölse de devlet başkanlığı seçimlerinde yarışabileceğini söyledi.

Zimbabve First Ladysi: Mugabenin cesedi seçimde aday olabilir

Mugabe'nin iktidardaki Zanu-PF partisinin Buhera kentindeki mitinginde konuşan Grace Mugabe, "Eğer bir gün tanrı karar verir ve Mugabe ölürse, cesedinin seçim pusulasında aday olarak yer aldığını göreceğiz" dedi.

Robert Mugabe'ye desteğini her fırsatta dile getirmesiyle bilinen First Lady, "İnsanların Mugabe'nin cesedine oy verdiğini göreceksiniz. İnsanların başkanlarını ne kadar sevdiğini anlatmak için bunu ciddi ciddi söylüyorum" diye devam etti.

"SİZ DE ONUNLA BİRLİKTE GİDİN"

Zanu-PF'nin desteklediği Robert Mugabe, önümüzdeki yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklamıştı.

Mugabe'nin eşi, muhalefete de 'çok yaşlı olduğu' gerekçesiyle Mugabe'nin yerine başka birini getirmeye çalışmamaları aksi takdirde ülkede 'gerilla savaşı' çıkabileceği uyarısı yaptı.

Grace Mugabe 1980'de Zimbabve'nin beyaz sömürgecilerden bağımsızlığını ilan ettiği sürece işaret ederken, "1980'de Mugabe ile birlikte hareket etmemiş olanların O'na yaşlı olduğunu söyleme hakları yok. Eğer Mugabe'nin gitmesini istiyorsanız siz de onunla birlikte gidin. siz de gitmek zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Eylül ayında Afrika Birliği toplantısını yarıda kesip Dubai'ye sağlık kontrolüne gitmesinin ardından Mugabe'nin öldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Ancak Zimbabve lideri bu iddialarla dalga geçip 'ölüp yeniden dünyaya geldiğini' söylemişti.

'GUCCI GRACE'İN YÜKSELİŞİ

* First Lady Grace Mugabe ile Robert Mugabe'nin ilişkisi, devlet dairesinde sekreterken tanıştığı Mugabe ile 10 yıl önce başladı.

* Robert Mugabe, ilk karısı Sally'nin ölümcül hastalığa yakalandığını ve Grace Mugabe ile ilişkilerine onay verdiğini söyledi.

* Çift 1996'da evlendi. Üç çocuk sahibi oldular.

* Lüks harcamaları nedeniyle First Lady'ye moda ikonundan esinlenerek "Gucci Grace" lakabı takıldı.

* Kocası ve kendisine ABD ve AB yaptırımları uygulanıyor. Bu yaptırımlar arasında seyahat yasağı da bulunuyor.

* Yetimhane kurduğu ve yardım kampanyaları düzenlediği için taraftarları tarafından seviliyor.

* Zanu-PF'nin kadın kolları başkanı oldu. 2014'te de doktorasını tamamladı. 

19/02/2017 15:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mugabe, Zimbabwe, Robert Mugabe, Grace Mugabe
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.