Ersoy: Hak mücadelesi istiyoruz

ads ads ads ads
30/05/2023

ads
Ersoy: Hak mücadelesi istiyoruz

 Bağımsızlık Yolu Milletvekili Adayı Umut Ersoy, "ülkedeki sistemin çürüdüğünü, yönetilemeyeceğini ve yönetmek gibi taleplerinin olmadığını, sadece hak mücadelesi istediklerini” kaydetti.

Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Ersoy, Kanal Sim’de yayınlanan “Günaydın Kıbrıs” programına katılarak, soruları yanıtladı.

Ersoy, 2022 erken genel seçimlerinde de Bağımsızlık Yolu listesinden aday olduğunu ifade ederek, bu seçimde de Bağımsızlık Yolu’nun “Parti Programı adına” aday olduğunu aktardı.

Gerçek adaylarının; Bağımsızlık Yolu’nun bu zamana kadar ortaya koyduğu fikirleri, programı ve mücadelesi olduğunu belirten Ersoy, bu seçimlerde tüm bunların taşıyıcısı görevini üstlendiğini belirtti. Ersoy, kendine değil, "sendikasız işçi çalıştırılmanın yasaklanmasına, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesine, ultra zenginlerden servet vergisi alınmasına, AKSA’nın kamulaştırılmasına, her bölgeye sığınma evi ve çocuk izlem merkezleri taleplerini yükseltmek” için oy istediklerini belirtti.

Ersoy, Bağımsızlık Yolu’nun herhangi bir sermaye kuruluşundan destek almayan, sadece kendi üye aidatları ve öz gücüyle siyaset yapmaya çalışan emekçi ve işçi partisi olduğunu kaydetti.

Bağımsızlık Yolu olarak fikirlerinin toplumda yaygınlaştığını ifade eden Ersoy, siyaseti sadece seçime indirgemediklerini, bunun bir hata olabileceğini ve "tarihte hiç bir zaman" bu şekilde bir ilerlemenin sağlanmadığını belirtti.

Siyasetin, günlük hayatın içine yayılmadığı sürece toplumsal ilerlemenin sağlanamayacağını vurgulayan Ersoy, siyaset, eğitim, sendikasız çalıştırma konularına değindi, eleştirilerde bulundu.

30/05/2023 17:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ersoy: Hak mücadelesi istiyoruz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.