Hapları Bitince Eczaneyi Soydu

ads ads ads ads
31/08/2013
hk

ads
Hapları Bitince Eczaneyi Soydu

 Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde bir süredir ayaklı tedavi gören Cihangir Tip, hastane tarafından kendisine verilen sinir hapları bitince çareyi bir ecza deposunu açmakta buldu. Suçüstü yakalanan Tip, tutuklandı

Havadis-Duygu ALAN
Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde bir süredir ayaklı tedavi gören Cihangir Tip, hastane tarafından kendisine kullanması için verilen hapları zamanından önce tüketince krize girmemek için çareyi bir ecza deposunu açmakta buldu.
Zanlının sinir tedavisi gördüğü ve tedavisi için gerekli olan haplarını içmediği zamanlarda krize girerek kendine zarar verdiğini öğrenildi.

Sadece ihtiyacı olan ilacı aldı
Cihangir Tip, önceki gün Sağlık Bakanlığı’na ait ecza deposunun kilitli kapısını, çekiç ile kırdı ve kapıyı levye ile tornavida yardımı ile açarak içeri girdi.
Tip, ihtiyacı olan ilaçları aldığı esnada polis ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Tutuklandıktan hemen sonra kontrol amaçlı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Cihangir Tip’e Acil Servis’te yatıştırıcı iğne yapıldı.
Cihangir Tip, dün de işlemiş olduğu “Kasti hasar”, “Ağır bir suç işlemek kastı ile binaya girmek” suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Suçüstü yakalandı
Mahkemede ifade veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez, önceki gün saat 20.25 sıralarında telefonla alınan bir ihbar üzerine Lefkoşa’da faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı’na ait ecza deposuna kimliği belirsiz bir şahsın girmeye çalıştığını öğrendiklerini söyledi.
Özçürümez, aynı gün saat 20.30’da bir polis ekibi tarafından söz konusu ecza deposuna yapılan operasyonda zanlı Cihangir Tip, yüzü bir bez parçası ile sarılmış bir şekilde ellerinde işçi eldivenleri ile ilaç aradığı sırada suçüstü tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.
Polis memuru Hakan Özçürümez, zanlının üzerinde yapılan aramada, ecza deposunun kilitli kapısını kırmakta kullandığı 60 santimetre uzunluğunda metal levye, çekiç ve tornavida bulunarak kanıt olarak alındığını kaydetti.

Tip: Mecbur kaldım, yoksa kendime zarar verecektim
Polis memuru Hakan Özçürümez, zanlı Cihangir Tip’in polise gönüllü ifade verdiğini belirtti.
Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Hakan Özçürümez, zanlının gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibi için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Özçürümez ayrıca, konu olay ile ilgili suça karışan başka kimselerin olup olmadığının araştırılacağını belirterek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Cihangir Tip, sinir hastası olduğunu ve Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde bir süredir ayaklı tedavi gördüğünü belirterek, hap içmediği zamanlar kendi bedenine zar verdiğini söyledi.
Önceki gün de ilaçlarının bittiğini ancak hastanenin kendisine başka hap vermediğini iddia eden zanlı, “Mecbur kaldım ecza deposuna ilaçlarımı almak için girdim” diyerek kendini savundu.
Cihangir Tip hakkında 3 gün tutukluluk temin edildi. Mahkeme, ayrıca zanlının ihtiyaç duyulduğu her an doktor kontrolünden geçirilmesi için emir verdi.

31/08/2013 10:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cihangir Tip, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.