KKTC’yi Kültür Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi temsil etti

ads ads ads ads
30/05/2022

ads
KKTC’yi Kültür Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi temsil etti

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY), Bursa’da düzenlediği Türk Dünyası Müzeler Buluşması’nda, KKTC’yi Kültür Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi temsil etti.

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türk dünyası ülkelerinin karşılıklı bilgi alışverişi, tecrübe paylaşımı ve iş birliklerine imkân sağlamak amacıyla Türk Dünyası Müzeler Buluşması düzenlendi.

Her yıl farklı  ülkede gerçekleştirilen ve bu yıl 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da 26-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, KKTC’yi, Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi temsil etti.

Türk dünyası ülkelerinin müzecilik alanında karşılıklı bilgi alışverişi, tecrübe paylaşımı ve iş birliklerine imkân sağlamak amacıyla düzenlenen Türk Dünyası Müzeler Buluşması, Türk Dünyası Müzeler Birliği toplantısına da ev sahipliği yaptı.

TÜRKSOY Müzeler Birliği’nin kurumsallaşması yolunda önemli bir adım atılan etkinliğe, Türk dünyasından 70’ten fazla bilim insanı ve müze yöneticisi katılarak 50’nin üzerinde bildiri sundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen buluşmaya katılan; Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden Kültür Merkezi Yönetmeni Hatice Kırcıoğlu ve Güzel Sanatlar Görevlisi Bedia Kale, Kıbrıs Türk Efsaneleri ve Efsanelerin Müzeleştirilmesi hakkında  sunum gerçekleştirirken Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’nden Arkeoloji ve Sanat Tarihçi Alime Perçinci de Orta Çağdan Günümüze Lefkoşa Müzesinde Kıbrıs Kültüründe Kına Gecesi ve Günümüzdeki Etkileri hakkında bir sunum yaptı.

Etkinlik sonunda Kıbrıs Türk efsanelerini anlatan kitaplar Türk dünyası temsilcilerine hediye edildi.

İlki 2013 yılında Bursa’da gerçekleştirilen Türk Dünyası Müzeler Buluşması, 2023 yılında 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenecek.

30/05/2022 14:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: , Eski Eserler ve Müzeler DairesiUluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, TÜRKSOY, Bursa
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.