Kutlamalar, Heyecanlar, Temenniler..

ads ads ads ads
17/11/2017

ads

Eşref Çetinel Eşref Çetinel


Ulusal günlerde kitle psikolojisinin de etkisiyle heyecanlar aklın önüne geçerken, hamaset kokulu nutuklar da çok alkış alırlar..

Geçen gün KKTC’nin 34. Yıldönümünü de bu iklimde kutladıktı. Hem Sn. Akıncı’nın hem koordinatörümüz Recep Akdağ’ın törendeki konuşmalarında hem hamaset vardı hem olması gereken heyecan. Hiç yadırgamadım.

Buna karşın Crans Montana’ya saplanıp kalmış çözüm umuduna sarılı “ahlı vahlı kaçırılan fırsat şokunu” hâlâ üzerlerinden atamayan “müzakerecilerimizin” bu olayı hâlâ geride bırakamadıklarını görüyorum.

OYSA orada çözüm umuduna konan noktanın hemen ardından “yeni çözüm umutları” yeşertilebilmeliydi.. “Olmadıysa bu olacaktır” denebilecek plan programlarımızla.. Oysa biz ahlar vahlar içinde hâlâ çöken Montana’ya ağıt yakıyor bir yandan da “Rumun gözü   çıksın yine yapacağını yaptı çözümü dinamitledi” diye suçlamaları sürdürüyoruz!

Halbuki bizzat Sn. Akıncı törendeki konuşmasında söyledi: “Evet çözüm için uğraşıyoruz, uğraşacağız da. Ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin her alanda  ileriye gitmesi için de var gücümüzle çalışacağız…”

İŞTE bunu beceremedik! Nitekim dün gazetelerde yayımlanan törenlerle ilgili konuşmalarla haberler, ayni sayfalardaki pislik trafik, yasa dışı olaylarla yan yana ve sarmaş dolaştılar!

Bir yandan “KKTC’nin kalkınması için dua ediyoruz” öte yandan adam edeceğiz dediğimiz bu gitgide beterince kokuşturuyoruz!

GEÇİYORUZ: Sn. Akıncı son zamanlarda sık sık tekrarladığınca yine “bir elli yıl daha çözüm olmasını bekleyemeyiz” deyiverdi..

Tabi ki akıl mantık bunu emrediyor iki halk bu adada yan yana yaşadığı sürece ne ikili ilişkiler sonlanır, ne çözüme yönelik müzakereler biter..

Tutun ki “bu iki kaçınılmaz gelişme” devam ederken de Rum’un başına bir saksı düşer de anlar ki  böylesi iki to iki bölgeli bir sistemle de bu adada çözüm olması mümkündür.

KISACA umut edelim ki  Rum tarafını çözüme zorlayacak siyasi ve sosyoekonomik gelişmeleri (bundan sonra olsun) başarabiliriz..

_______________________________________________________________________________                                                                                                                      

AKDAĞ VE SEVDİĞİMİZ HAYAT ŞEKLİ!

Tabi koordinatörümüz Recep Akdağ nutkunu atarken, “borcun harcın, pisliğin mezbeleliğin, trafiğin yarattığı kaosun,  çarpık yapılaşmamanın, uyuşturucunun hırsızlığın… İçinde batıp çıktınız, utanın yüzünüzden, 34 yıldır devletiz diyorsunuz ama hâlâ olamadınız” diyecek hali yoktu!

Dolayısıyla kerhen de olsa,  “KKTC demek barış demektir” dedi ve ekledi: “KKTC’nin kalkınması Türkiye’nin öncelikli hedefidir… KKTC’de kişi başına düşen milli gelir 13-14 bin dolardır. Bunu 25 bin dolara çıkarmayı başarabiliriz…”

Oysa Akdağ geleceğe yönelik bu umut dolu  konuşmasını yapmadan bir iki gün önce gazetelerde “TC-KKTC protokollerine bağlı hiçbir reformun gerçekleşmediğini bu nedenle ayrılan kaynak paraların geri iade edildiğini öğreniyor üzerine yorumlar yapıyorduk!”

YANi diyoruz. Eğer istersek Akdağ’ın tarihi bir kutlamada söylemek gereğini duyduğu bu geleceklere yönelik kalkınmayı gerçekleştirebiliriz zaten diyor ki Sn. Bakan Türkiye arkanızda en büyük destekçinizdir!

FAKAT vallahi  biz Türkiye’yi bile kandırdık! Yıllardır kalkınacağız diyerek sağmal inek gibi memelerine yapışıp sömürürken bir yandan da “ne paranı ne suyunu ne askerini istemiyoruz” diye yollarda bellerde naralar atan da biziz!

Türkiye’ye yönelik bu sataşmaları ne zaman işitsem göz ucu ile Türkiye’ye bakar ve sorarım: “Eee, hani da Türkiye’de düşünce özgürlüğü demokrasi yoktur diyorlardı. Bravo Ankara’ya derim. Onca sövmelere saymalara tahammülün bu kadarı ancak gösterilir…”

Üstüne üstlük  Recep Akdağ kutlamalarımıza kadar gelmekle kalmaz, bizim  “istemeyiz” dediğimiz o suyun Mesarya’yı sulayacağı haberini de verir, kalkınacağımızın da..

BU arada hatırlatalım. Sn. Akdağ bizden sorumlu bakan olduğunda, “bakın demiştim,   Türkiye’deki sağlık servislerini ayağa kaldıran sağlıktan halkın en iyi yararlanmasını sağlayacak sistemi yaratan şimdi koordinatörümüz olan Recep Akdağ’dır. Bizde Sağlık servislerinin halleri ortada. Tam fırsattır, Akdağ’ın deneyiminden faydalanın…”

Sanki Sağlık sorununu beterin beteri yapın” dedikti!

Yine de  Sn. Akdağ bizim kadar kötümser değil.  Bizden daha iyimser olmalı hasta ölmeden umut kesilmez kabilinden Sağlık konusunda “iyisiniz” diyebiliyor!

 EZCÜMLE diyeceğiz ki eğer Türkiye’ye rağmen hâlâ sorunlar bataklığında boğuluyorsak eh artık, demek ki seviyoruz bu hayatı!

_______________________________________________________________________________

       KISACA TAKILDIĞIM: (HP’Sİ ÜZERİNE LAFLAMAMIZDIR!) 

Dün Mehmet Moreket refikim diyordu ki “köşesinde” “ne nüfusumuzu biliriz ne de  seçmen sayımızı!”

Doğru. Seçime gidiyoruz ama hele şu son vatandaşlıklar olayını da dikkate aldık mı “kaç seçmenimiz olduğunu bilmiyoruz kaldı ki siyasi partiler için hesap ve planları yönünden bu “rakamlar” çok önemlidir.

Aslında yeni seçim yasası da bilinmiyor! Nitekim adımız  gazeteciye çıktı, yolumuzu kesen “bize de anlat” diyor sanki  ben anlamışım gibi!

…Dönelim dünkü konumuza: “Dün Halkın Partisinin “gencecik” adaylarına takmıştım ama olumlu bir bakışla.. Henüz yalanı riyayı, hama humayı bilmiyorlar! (Eğer iktidar olur da memleketin kaderini yüklenirlerse bunları da öğrenecekler tabi! Fakat  öğrenene kadar da düzgün çalışacakları büyük olasılık.)  KKTC bu kadarına bile sahip olabilse kendini istikrarlı ve mesut hissedecek!

HANDİKAPA gelince:  Halkın Partisinin bu gençler kadrosu, tanıdığım bazı adaylarıyla birlikte   ne siyasi ne de Meclis deneyimleri olmayan gençler! Yeni yeni bir siyasi parti şemsiyesi altında toplandılar. Kanım şu ki “ancak bir koalisyon hükümetine yakışırlar.” Hem politikanın  ahkâmlarını öğrenirler hem hem rezilliklerini.. Hayırlısı olsun diyelim…

17/11/2017 12:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kutlamalar, Heyecanlar, Temenniler.., Eşref Çetinel
MANŞETLER

HK Eşref Çetinel

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.