May'in parti liderliği için güven oylaması yapılacak

ads ads ads ads
12/12/2018

ads
May'in parti liderliği için güven oylaması yapılacak

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, Muhafazakar Parti liderliği için parti grubunda güven oylaması yapılacak. May, "Hakkımdaki güven oylamasına karşı tüm gücümle mücadele edeceğim" dedi.

Avrupa Birliği ile yaptığı Brexit Anlaşması tehlikeye giren İngiltere Başbakanı Theresa May'in Muhafazakar Parti liderliğindeki koltuğu da sarsılıyor. 

May'in Muhafazakar Parti liderliği için parti grubunda bugün geç saatlerde güven oylaması yapılacak. May'in parti liderliğindeki geleceğini belirleyecek güven oylamasının Türkiye saatiyle 21:00'de yapılması planlanıyor. 

Avrupa Birliği ile yapılan Brexit Anlaşması sonrası Muhafazakar Parti içerisinde de sert eleştirilere maruz kalan Başbakan Theresa May'in liderliğini tartışmaya açmak için 48 imzalı bir dilekçe verilmişti.

MAY'DEN AÇIKLAMA 

Güven oylamasıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Theresa May, "Hakkımdaki güven oylamasına karşı tüm gücümle mücadele edeceğim. Bu işi sona erdirmek için hazırım" dedi.

158 OYA İHTİYACI VAR

Başbakan May'in güvenoyu için parti grubundaki 315 milletvekilinin en az 158'inin desteğini alması gerekiyor. May'in yeterli oyu alması halinde 12 ay boyunca kendisi hakkında güven oylaması yapılamayacak.

Başbakan May yeterli desteği bulamazsa istifa etmek zorunda kalacak ve ardından yapılacak lider seçiminde aday olamayacak.

MAY'İN YERİNE KİM GELEBİLİR? 

May'in koltuğu için aday olabilecek kişiler arasında eski Brexit bakanları Dominic Raab, David Davis ve eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın adları geçiyor. Pakistan kökenli İçişleri Bakanı Sajid Javid'in de May'in yerine geçebileceği ifade ediliyor.

Theresa May, 2016'daki Brexit oylaması sonrası Davit Cameron yerine başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

İNGİLTERE ANLAŞMASIZ AYRILIĞI TARTIŞIYOR 

İngiltere Başbakanı Theresa May bugün bakanlar kurulunda ülkesinin AB'den "anlaşmasız" ayrılma ihtimaline yönelik önlemlerin ele alınacağını söylemişti. 

Hollanda, Almanya ve Belçika'yı kapsayan turunun son durağı Brüksel'de dün akşam basına açıklamalarda bulunan May, "Kabine toplantısında anlaşmasız ayrılığa yönelik önlemlerin alındığından emin olacağız. Zaten anlaşmasız ayrılık hazırlıklarını hızlandırdık" demişti.

12/12/2018 16:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, may, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.