Özcafer: Kamu ihale sisteminde çok büyük adaletsizlikler var

Özcafer, kamu ihale sisteminde çok büyük adaletsizlikler olduğunu ve bunların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı

ads ads ads ads
13/06/2020
HK

ads
Özcafer: Kamu ihale sisteminde çok büyük adaletsizlikler var

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Özcafer, Kıbrıs Türk   İnşaat Müteahhitler Birliği 16. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,  kimsenin hazırlıklı olmadığı ve bilmediği bir süreçten geçildiğini kaydetti.

Hem şanslı hem de iyi yönetilen bir süreç yaşandığını dile getiren Özcafer, dünya tarafından bilinen bir başarı elde edildiğini bu başarının devamının olması gerektiğini ve şu andan itibarense bir sınav beklendiğini kaydetti. 

Ekonomiyi ayağa kaldırmak için bir şeyler yapılması gerektiğini yoksa elde edilen başarının bir anlamı olmayacağını söyleyen Özcafer, “Sağlık olmadan ekonomi olmaz; ekonomi olmadan sağlık da olmaz” ifadelerini kullandı.

Kısa vadede ekonomik modelleme yapılması gerektiğinin de altını çizen Özcafer, hem sağlıklı olmayı hem de ekonominin çarklarının döndürülmesi gerektiğini belirtti.

Çok keskin işsizliklerin yaşanacağını, bunun yaşanmaması için de birşeyler yapılması gerektiğini dile getiren Özcafer, yeni dönemde yapısal sorunların farkına vararak ve bu sorunlarla artık yüzleşerek uzaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Müteahhitler Birliği Başkan Cafer Özcafer, ülkede adalet sorunu olduğunu savunarak Özcafer, mevzuatlarda uygunluk olmasının adalette uygunluk olması anlamına gelmediğini kaydetti.

“KAMU İHALE SİSTEMİNDE ÇOK BÜYÜK ADALETSİZLİKLER VAR”
Adaletli olunmadığı zaman hiçbir şey yapılamayacağını da dile getiren Özcafer, kamu ihale sisteminde çok büyük adaletsizlikler olduğunu ve bunların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

13/06/2020 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cafer Özcafer, ersin tatar, İnşaat Müteahhitler Birliği, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.