Santral zehir saçmaya devam ediyor

ads ads ads ads
06/08/2017

ads
Santral zehir saçmaya devam ediyor

Filtresi olmayan bacalarından, tehlikeli kimyasallar çıkaran Teknecik Elektrik Santrali, zehir saçmaya devam ediyor. Bölge halkı şikayetçi.

Havadis/Duygu ALAN

Teknecik Elektrik Santrali’nde her ne kadar kükürt oranı düşük yakıt kullanılsa da halen bir filtre olmadığında bacasından çıkan duman, bölgeyi zehirlemeye devam ediyor.

Esentepe ve Çatalköy bölgelerinde yaşayan halkın kabusu haline dönüşen duman, insan ve çevre sağlını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor.

Bacadan çıkan duman bölgedeki evlere ve işyerlerine kadar ulaşıyor.

Pencere çerçeveleri, masaların üzerinde is lekeleri bariz şekilde görülüyor. Sağlıklarından endişe eden bölge halkı duman nedeni ile kapı pencere açamıyor.

teknekcik

Halk şikayetçi

Esentepe’de ikamet eden bazı vatandaşlar Havadis’e konuşarak Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan dumanın insan sağlığına verdiği zararları anlattı.

Bölge halkı, santralin bacasından çıkan kimyasal nedeni ile bölgede kanser vakalarının ve astım hastası insan sayısının arttığını söyledi.

Halk, “Herkes astım, koah hastası, birçok kişi de kansere yakalandı. Artık yeter. İnsan sağlığını daha fazla hiçe saymasınlar” diye isyan etti.

Çevreye de zararı büyük

Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan kimyasalın çevreye ve doğaya da olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Esentepe’de vatandaşlar, bölgede ciddi derecede hava kirliliğinin olduğunu, toprakların verimsizleştiğini kaydetti.

Bölge halkı, bir zamanlar üzümü ile meşhur Esentepe’de artık ne asma ne narenciye ne zeytin ne de herhangi bir meyve sebze ağacının yetiştirilemediğini dile getirdi.

teknecik2

Santralin çevresi de kirli

Teknecik Elektrik Santrali’nin etrafındaki manzara da görenleri hayrete düşürüyor.

Santralin etrafında bulunan moloz yığınları ve çöpler, çevre ve insan sağlığı için ayrıca tehdit oluşturuyor.

Moloz yığınları ve çöplerin oluşturduğu manzara ise hiç iç açıcı değil

06/08/2017 10:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Teknecik Elektrik Santrali, zehir, baca, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.