Trafik şöleninde sorumluluk çağrısı

ads ads ads ads
13/05/2017

ads
Trafik şöleninde sorumluluk çağrısı

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden “Trafik Haftası” nedeniyle anlamlı etkinlik

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Doç Dr. Mehmet Zeki Avcı: “Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda 2010 yılından bugüne 47 bin 539 İlkokul öğrencisi ve  820 yetişkine eğitim verildi.”


Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden: “Lütfen araç kullanırken telefonda konuşmayınız, mesaj yazmayınız, gözünüzü ve dikkatinizi trafikten ayırmayınız. Lütfen trafik kurallarına hem kendiniz, hem sevdikleriniz için riayet ediniz.”

Trafik Haftası nedeniyle Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda şölen düzenlendi.

Şölene 5 okul ve 200’ün üzerinde öğrenci katıldı.
“Şiir Yazma ve Okuma Yarışması”nın da düzenlendiği şölen kapsamında, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin Trafik Şöleni’nde, öğrenciler, bilgi yarışması sonucu hem öğrendi, hem de hediyeler kazandı.
Etkinlikte, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Doç Dr. Mehmet Zeki Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Trafik Müfettişi Cevdet Demirel, Ehliyet Müfettiş Amiri Gürel Candaş ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Eğitim Uzmanı Emel Tel yer aldı.
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Doç Dr. Mehmet Zeki Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Trafik Müfettişi Cevdet Demirel’in konuşmalarıyla başlayan şölende, trafik yol güvenliği bir kez daha gündeme getirildi.



50 bine yakın öğrenciye eğitim

Açılış konuşmasını yapan Doç Dr. Mehmet Zeki Avcı, çocuklar için trafiğin önemine dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda 2010 yılından bugüne 47 bin 539 ilkokul öğrencisi ve  820 yetişkine eğitim verildiğini anlatan Mehmet Avcı, bu çalışmaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
“Trafik Eğitim Parkı’na Gazimağusa ve İskele bölgelerinde de ihtiyaç vardır” diyen Avcı, trafik suçundan ehliyetine el konulmuş sürücülerin yeniden trafik eğitiminden geçirilmesi ve ehliyetlerini bu şekilde alması yönünde öneri yaptı.

“Bu eğitimlerle geleceğe yatırım yapıyoruz”

“Trafikte farkındalık yaratmak amacıyla bir aradayız” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in en önemli sosyal sorumluluk odağının trafik ve engelli projeleri olduğunu belirtti.
Harun Maden, son 16 senede ülkemizde trafik kazalarında 722 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bu nedenle trafik yol güvenliği için eğitimin önemini çok daha iyi anlıyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nı, Kıbrıs adasında bir ilk ve örnek bir park olarak ülkeye kazandırdık. Trafik Eğitim Parkı’nda, her yıl, trafikte güvenli bir gelecek hedefi ile binlerce öğrencimiz eğitim alıyor. Bu eğitimlerle geleceğe yatırım yapıyoruz.”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden “Şu çağrıyı tüm samimiyetimle yapmak istiyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Lütfen araç kullanırken telefonda konuşmayınız, mesaj yazmayınız, gözünüzü ve dikkatinizi trafikten ayırmayınız. Lütfen trafik kurallarına hem kendiniz, hem sevdikleriniz için riayet ediniz…”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, “Ortak çabamız güzel ülkemizde geleceğe yatırım yapmak, insan yaşamına değer katmak, güvenli ve kaliteli bir gelecek için toplumdan kazandığımızı yine toplumla paylaşmaktır” diye konuştu.
Maden, işbirliği ve çabaları için Trafik Kazalarını Önleme Derneği’ne, ayrıca devlet ve hükümet yetkilileri ile okullara teşekkür etti.

Trafik Müfettişi Cevdet Demirel de konuşmasında, güvenli trafiğin önemine değindi. Ülkemizde her yıl 4 binin üzerinde trafik kazası meydana geldiğini ve bunun üzücü olduğunu belirten Demirel, güvenli trafik için eğitimin küçük yaşlardan başlaması gerektiğini hatırlattı.

****



Yarışmada kazanan isimler

Şölene, 5 okul ve 200’ün üzerinde öğrenci katıldı. Şiir Yazma ve Okuma Yarışması düzenlendi.
Yarışmanın jürisinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Eğitim Uzmanı Emel Tel, Trafik Eğitmeni Nesil Garanti Özön, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişimi Müdürü Serenay Yalçınkaya yer aldı.

Yarışma sonucunda birinciliği Geçitkale İlkokulu’ndan Melin Emel, ikinciliği Şehit Yalçın İlkokulu’ndan Belinay Şafak, üçüncülüğü de Özgürlük İlkokulu Yücel Besire Sağkanat kazandı. Yenierenköy İlkokulu’ndan Efe Korkmaz yarışmada dördüncü ve Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Kevser Yapıcı da beşinci oldu.

Etkinlikte, yüz boyama ve oyun alanlarında eğlenen öğrenciler soru-cevap yarışmalarıyla da çeşitli hediyelerin sahibi oldu.

13/05/2017 11:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Turkcell HABER, KIBRIS, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Trafik Kazalarını Önleme Derneği
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.