Hindistan'da inek protestosu: Bir polis müfettişi öldürüldü

Yaklaşık 300 kişiden oluşan kalabalığın polis karakolunu ve çok sayıda aracı ateşe verdiği bildiriliyor.

ads ads ads ads
04/12/2018

ads
Hindistan'da inek protestosu: Bir polis müfettişi öldürüldü

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde, köylerinde inek kesilmesini protesto eden sağcı Hindu grupların saldırısında bir polis müfettişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 300 kişiden oluşan kalabalığın polis karakolunu ve çok sayıda aracı ateşe verdiği bildiriliyor.

Hindistan'da çoğunluğu oluşturan Hindular inekleri kutsal kabul ediyor.

Hint yetkililerinin açıklamasına göre, olaylar Bulandshahr kasabasında ormanlık bir alanda inek kemiklerinin bulunmasından sonra başladı.

Polisin, ineklerin kesilmesini engelleyemediğini savunan kalabalık yolu trafiğe kapadı.

'Kalabalık, polisin hastaneye götürülmesini önledi'

Olay yerine gelen polis memurlarını taş yağmuruna tutan kalabalık daha sonra ineklerin kemiklerini bir traktörle polis karakolunun önüne getirdi ve sorumluların bulunmasını istedi.

Karakolu ve bazı araçları ateşe veren kalabalığın, çatışmalarda gözünden vurulan polis müfettişi Subodh Kumar Singh'in hastaneye götürülmesini engellediği öne sürülüyor. Olayda 18 yaşındaki bir protestocunun da hayatını kaybettiği ve bazı polis memurlarının da yaralandığı belirtiliyor.

Olayla ilgili olarak en az üç kişinin gözaltına alındığı, polisin 24 zanlıyı aradığı bildirildi.

'Polis ilk kez hedef alındı'

BBC Hintçe Servisi muhabiri Nitin Srivasta, olayların ardından bölgeye 1000'den fazla polis memurunun sevk edildiğini, okullar ve dükkanların kapandığını aktardı.

Muhabirimiz, inek kesilmesi iddialarıyla bağlantılı saldırıların yoğunlaşmasına rağmen, polisin doğrudan ilk kez hedef alındığına dikkat çekiyor.

Hindistan'da Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) 2014'te iktidara gelmesinden sonra birçok eyalette inek kesimi yasaklandı. İnek kesilmesini engellemeye çalışan gönüllü gruplarının saldırıları artmaya başladı.

2015'te Dadri'de inek kestiği öne sürülen Mohammad Akhlaq adlı bir kişi linç edilmişti.

04/12/2018 17:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hindistan’da, inek, protestosu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.