4 yeni servisini tanıtan Apple'a ilk tepki olumsuz

ABD'li teknoloji devi; Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Arcade ve Apple Card isimli yeni servislerini tanıttı. Yatırımcı ise ilk bakışta umduğunu bulamamış gibi. Tanıtımın ardından şirket hisseleri günü yüzde 2.31 kayıpla kapattı.

ads ads ads ads
26/03/2019

ads
4 yeni servisini tanıtan Apple'a ilk tepki olumsuz

Apple dün gerçekleştirdiği etkinlikte; Apple TV Plus isimli dizi ve film uygulamasını, Apple News Plus isimli haber servisini, Apple Arcade isimli oyun uygulamasını ve Apple Card isimli kredi kartını tanıttı.

Dünya'daki habere göre şirketin yeni servislerine piyasaların ilk tepkisi ise olumsuz oldu. Tanıtımın hemen ardından Apple hisseleri 186.60 dolara kadar geriledi. Sonra hafif toparlansa da kapanışta hisseler yüzde 2.31 kayıpla 188.74 dolar seviyesinde yer aldı. Şirket dün gün içi zirvesini 191.98 dolar ile görmüştü.

Apple'ın TV uygulaması; Apple TV Channels, Amazon, Hulu, HBO, CBS, Starz ve Showtime gibi kuruluşların içeriklerini kullanıcılara sunacak. Sistem Mayıs'ta devreye girecek, uygulamada reklam olmayacak. Ücret detayları ise henüz belli değil.

Apple News uygulamasına The New Yorker, Esquire, National Geographic, Men's Health ve Vogue gibi 300'den fazla dergi ekleyen teknoloji devi böylece Apple News Plus'ı çıkarmış oldu. Kullanıcılar, aylık 9.90 dolar karşılığında tüm içeriğe erişebilecek. Uygulama, ABD ve Kanada'da kullanıma girdi. Eylül ayından itibaren Avrupa ülkelerinden başlamak üzere yaygınlaşması bekleniyor.

26/03/2019 10:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 4, haber, kıbrıs, yeni, servisini, tanıtan, Apple’a, ilk, tepki, olumsuz
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.