‘1.Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı’ başladı

ads ads ads ads
21/05/2018

ads
‘1.Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı’ başladı

Taşkent Doğa Parkı, Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence Doğa Biyoizlem Koruma ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla düzenlenen “1.Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı,” başladı.


Taşkent Piknik Alanı Aktivite Merkez’inde gerçekleştirilen çalıştayın açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı.  Ataoğlu Biyolojik Çeşitlilik ve Biyo Kaçakçılık Çalıştayı ile Haziran ayında düzenlenecek Çevre Çalıştayından çıkacak olan sonuçların eğitim müfredatına konulacağını söyledi.  Ataoğlu çocukların bu konuda alacağı eğitimi aileleri ile de paylaşarak çevreye duyarlı nesillerin yetişmesinin sağlanacağını kaydetti.


Çalıştaya, konu üzerinde uzman akademisyenlerin yanı sıra, alanında uzman kişi ve örgüt temsilcileri, ilgili devlet kurumları yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yer alıyor. 


Biyolojik çeşitliliğin yanı sıra, biyokaçakçılığın ise ilk kez ele alındığı, mevcut değerlerin, sorunların ve çözümlerin masaya yatırıldığı çalıştay, 21-22 Mayıs tarihlerinde 2 gün boyunca devam edecek.  Çalıştay sonuçları, sonuç bildirisiyle duyurulacak. 

21/05/2018 16:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.