11 milyon test yapıldı, vaka tespit edilemedi!

Çin'de Jingdao şehrinde yaşayan 11 milyon kişiye toplu test yapıldı ve tek bir vaka dahi tespit edilmedi.

ads ads ads ads
17/10/2020

ads
11 milyon test yapıldı, vaka tespit edilemedi!

Koronavirüsün doğduğu ülke olarak tarihe geçen Çin'de Jingdao şehrinde yaşayan 11 milyon kişiye toplu test yapıldı ve tek bir vaka dahi tespit edilmedi.

1 Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını, kısa sürede dünyaya yayılmış ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' ilan edilmişti. 

Avrupa'ya sıçrayan; başta İtalya, İspanya ve ardından Amerika kıtasında can kayıplarına neden olan virüsü yok edebilmek için aşı çalışmaları devam ediyor. Pandemide 1 yıla yaklaştığımız süreçte dünya genelinde 1 milyondan fazla insan yaşamını yitirdi, 39 milyon vaka bulunmakta. 

Gelinen aşamada ülkeler sürekli test sayısını yükseliyor ve yeni vakaları tespit etmeye devam ediyor. Çin'in doğu kıyısındaki Jingdao şehrinde yaşayan 11 milyon kişiye toplu test yapıldı ve sonuçta tek bir vaka dahi tespit edilmedi.

Yeni bir salgın başladığı söylentileri sonrası tüm şehri test eden yetkililerin elindeki verilere göre virüs şehirde tamamen elemine edildi.Vali yardımcısı Sue Kingguo, şehirlerinde gerekli her önlemi aldıklarını belirterek bu testin 13 kişide virüs tespit edilmesi sonrası yapıldığını belirtti.

 

17/10/2020 13:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Vali yardımcısı Sue Kingguo, şehirlerinde gerekli her önlemi aldıklarını belirterek bu testin 13 kişide virüs tespit edilmesi sonrası yapıldığını belirtti.
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.