12 yılda 3 bin adet kahve fincanı biriktirdi

"Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek ve bu rekoru kırmak istiyorum"

ads ads ads ads
31/08/2019

ads
12 yılda 3 bin adet kahve fincanı biriktirdi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde görsel sanatlar öğretmeni Mesude Işıklı, 12 yılda biriktirdiği 3 bin kahve fincanıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

Kadirli Osman Gazi Anadolu lisesinde görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Mesude Işıklı (43) 12 yıl önce bir akraba ziyaretinde içilen kahvenin ardından kendisine hediye edilen 100 yıllık kahve fincanı takımıyla koleksiyon yapmaya karar verdi.

Mesude Işıklı zaman içerisinde gezdiği kentlerden, arkadaşlarından ve akrabalarından aldığı fincanlar ile birbirinden farklı renk ve desende bin çeşit ve 3 bin adet kahve fincanı koleksiyonunun sahibi oldu. Bu ilginç fincan koleksiyonuyla Guines Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini belirten Mesude Işıklı, fincan biriktirmeye devam ediyor.

Amacının ilerde fincan müzesi açmak istediğini belirten Mesude Işıklı, “Bir akrabamın 12 yıl önce bana hediye ettiği eski bir fincanla ben koleksiyona başladım. Önce hobi olarak başladım ve böyle devam ettirdim ama fincanların çeşidi ve sayısının artmasıyla bu koleksiyonumla Guinnes rekorlar kitabına girmeye karar verdim. Bu anlamda rekor kırmak istiyorum. Şu anda elimde bin çeşit fincanım var ama ortalama 3 bin fincanım var. Çeşit olarak rengi deseni birbirinden farklı bin tane fincanım var. Fincanların bir çoğunu okulumda sergiliyorum, bir kısmını da evimde sergiliyorum. Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek ve bu rekoru kırmak istiyorum. Rekor kırsam bile bin çeşit fincanla sınırlı kalmayacağım. Bu benim hobim fincan biriktirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

31/08/2019 16:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kahve fincanı
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.