13 bin ayı şehre indi!

Japonya'da yerleşim bölgelerine inen ayılar insanlara saldırıyor. Saldırı olaylarının artışa geçmesi sonucu hükumet yetkilileri acil durum toplantısı düzenledi. Toplantıda yerleşim bölgelerinde görülen ayı sayısının Nisan-Eylül ayında 13 bin 670 olarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

ads ads ads ads
26/10/2020

ads
13 bin ayı şehre indi!

Japonya'da yerleşim bölgelerine inen ayılar büyük paniğe neden oluyor. Son aylarda birçok kişiyi yaralayan ayıların sayısının 5 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından hükumet yetkilileri acil durum toplantısı düzenledi. 

AYI SALDIRILARINDA REKOR

Toplantıda gündeme gelen verilere göre, yerleşim bölgelerinde görülen ayı sayısının Nisan-Eylül ayında 13 bin 670 olarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilirken, 1 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında en az 63 kişinin ayı saldırılarında yaralandığı, iki kişinin ise öldüğü bilgisini paylaşıldı.

GÜNDEN EN AZ BİR KİŞİ YARALANIYOR

Japonya’nın kuzeyindeki Yamagata eyaletinde bugün evinin önünde bir ayının saldırısına uğrayan 70 yaşındaki bir kadın yaralanmış, bu ay yalnızca aynı eyaletten bildirilen üçüncü ayı saldırısı olduğu açıklanmıştı. Yetkililer, bölge sakinlerini dikkatli olmaya çağırmıştı.

Yedi Gündem

26/10/2020 21:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Japonya, ayı, dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.