13 yaşındaki çocuk, kaçırılan kardeşini sapanla kurtardı

ads ads ads ads
20/05/2023

ads
13 yaşındaki çocuk, kaçırılan kardeşini sapanla kurtardı

ABD'nin Michigan eyaletinde kız kardeşini kaçırmaya çalışan kişiyi sapanla vuran 13 yaşındaki çocuk o anları anlattı. Owen Burns, WWTV/WWUP-TV adlı yerel kanala "Sadece şanslıydım" dedi.

10 Mayıs'ta meydana gelen olayda Burns ve 8 yaşındaki kardeşi, evde yalnızdı. Burns odasındayken, bahçede oyun oynayan kız kardeşinin çığlıklarını duydu. Camdan bakan çocuk, bir kişinin kardeşini ormanlık alana sürüklemeye çalıştığını gördü.

Burns bunun ardından sapanını alıp yaklaşık 60 metre uzaktaki saldırgana pencereden misket attı. Kahraman çocuk, alnından vurduğu saldırganın göğsüne bir de taş isabet ettirdi. Küçük kız bu sayede saldırganın elinden kurtulup eve kaçmayı başardı. Burns ise saldırganı kovalayıp beyzbol topu fırlatsa da isabet ettiremedi.

Çocuklar daha sonra anneleri Maggie Burns'ü aradı. Maggie Burns de polisle temasa geçti. 17 yaşındaki zanlı, yakındaki bir benzin istasyonunda saklanırken bulundu.

Owen Burns, "Sadece şanslıydım. Büyük bir hedefti. Kola şişesini vurmaya benzemiyor" dedi.

Burns, o anlarda bilgisayar oyunu oynadığını, kardeşinin çığlık atarak kendisine şaka yaptığını sandığını ancak ikinci bağırışıkta alarma geçtiğini ifade etti:

Pencereden dışarı baktım ve kardeşimin bir kişi tarafından kaçırıldığını gördüm. Kafayı yedim.

Anne Burns, oğlunun saldırganı sapanla vurduğuna ilk başta inanmadığını,  polis ekipleri adı açıklanmayan saldırganın yaralandığını iletince ikna olduğunu belirtti.

Polis memuru John Grimshaw da Owen Burns'ü kutladı:

Owen'ın eylemleri sıradışıydı.

Adı açıklanmayan saldırgan hakkında çocuk kaçırmaya teşebbüs, saldırıya teşebbüs ve darptan dava açıldı.

20/05/2023 17:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 13 yaşındaki çocuk, kaçırılan kardeşini sapanla kurtardı
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.