Anayasa değişikliği çağrısı yapan Suudi Prenses kayıp

Suudi Arabistan’da insani yardım faaliyetlerindeki etkinliğiyle bilinen Prenses Besme bint Suud bin Abdülaziz'den mayıs ayından beri haber alınamıyor.

ads ads ads ads
21/11/2019

ads
Anayasa değişikliği çağrısı yapan Suudi Prenses kayıp

Alman Dauch Welle kanalında yer alan rapora göre, Prenses Besme bint Suud bin Abdülaziz tedavi için yurtdışına çıkma isteğinin reddedilmesinin ardından başkent Riyad’da zorunlu ev hapsine alındı.

Prenses’e yakın bir kaynak, Besme’nin ailesinin Kral Selman’la temasa geçtiğini ancak Prenses’in telefonlarının dinlendiği korkusuyla rahat konuşamadığını söyledi.

Reform çağrıları ile biliniyordu

Prenses Besme bint Suud bin Abdülaziz, Suudi Arabistan ve Orta Doğu’da anayasa ve insan hakları konularında reform yapılması çağrıları ile biliniyordu.

Dauch Welle’ye göre, Prenses Besme ve kızının zorunlu ev hapsinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı kızdırdıkları için tutulduklarını yazdı.

"Kaçma şüphesi ile gözaltına alındı"

Öte yandan bir kaynak, Prenses Besme ve kızının yurtdışına kaçacakları şüphesi üzerine mayıs ayında gözaltına alındığını ileri sürdü.

Prenses Besme’nin ABD’li avukatı ise Suudi Arabistan’dan ayrılması için hazırlıkların yapıldığını ancak uçağının kalkışına izin verilmediğini, bu olaydan 2 ay sonra ise Prenses Besme’nin ortadan kaybolduğunu ve kimsenin nerede olduğunu bilmediğini savundu.

ABD’li avukat uzun süren uğraşlar sonrası Prenses’e ulaşmayı başardıklarını ancak kendisinin rehine gibi bir görüntü verdiğini aktardı.

Prenses’in ismini açıklamak istemeyen yakın bir arkadaşı ise arkadaşının mayıs ayından beri kayıp olduğunu ancak ailesinin yerini bildiğini söyledi.

"Muhammed bin Selman'ın haberi var"

Prenses’in yakın arkadaşı, “İki kaynak bize 1 numaranın (Prens Muhammed bin Selman’ın Suudi Arabistan’daki ismi) konudan haberi olmadığını söyledi ancak ben bildiğini düşünüyorum ve tutumunu merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Prenses Besme bint Suud bin Abdülaziz, 2006 yılından beri Suudi Arabistan medyasında sık sık boy gösteriyor. Yaptığı reform çağrıları ile dikkatleri üzerine çeken Prenses, insan hakları, yolsuzluk ve gelir adaletsizliği üzerine konuşma yapıyor ve yazılar kaleme alıyordu.

Kaynak: Al Hurra 

21/11/2019 12:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anayasa değişikliği, haber, kıbrıs, çağrısı, yapan, Suudi, Prenses, kayıp
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.