17 yaşındaki genç 5 gün daha tutuklu kalacak

ads ads ads ads
11/03/2020

ads
17 yaşındaki genç 5 gün daha tutuklu kalacak

Ocak ayı içerisinde Serdarlı köyünde bir daire’ de 15 yaşındaki C.C.H’ ye cinsel tecavüzde bulunduğu suçlamasıyla 17 yaşındaki M.O.T 7.3.20 tarihinde yurt dışından dönüş yapmakta iken  polis tarafından tutuklanmış, 8.3.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 11.3.20 tarihinde cinsel tecavüz, 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz, vahim zarar ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından yeniden Gazimağusa kaza mahkemesinde babası H.T nezaretinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 5 gün daha tutukluluk emri temin edildi.

İddia makamı adına savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar’ ın hazır bulunduğu tutukluluk duruşmasında şahadet vermek üzere Polis Çavuşu Kamil Perçiner tanık kürsüsüne çağrıldı.

Perçiner yemin tahtında verdiği şahadetinde, 15 yaşındaki C.C.H isimli şikâyetçi kızın psikolog doktor ve sosyal hizmetler görevlisi huzurunda 12.2.2020 tarihinde alınan ifadesinde, 2.1.20 tarihinde Serdarlı köyünde kiralık bir dairede zanlının kendisine yönelik cinsel tecavüzde bulunduğu yönündeki iddiası üzerine soruşturma başlatıldığına değinen P.Ç Perçiner zanlının yurt dışında olması nedeniyle 7.3.20 tarihinde yurt dışından KKTC’ ye giriş yapmakta olduğu bir esnada derdest emri gereği tutuklandığını söyledi.

Temin edilen tutukluluk süresi içerisinde iki devlet kurumu, 2 de özel şirket yetkilileriyle yazışmalarda bulunduğuna değinen Perçiner 4 ifade temin ettiğine, zanlının da gönüllü ifade verdiğini belirtti.

Zanlının olay günü olan 2.1.20 tarihinde Lefkoşa, Lefkoşa, Girne ve Erenköy’ de şikâyetçi ile birlikte vakit geçirdikten sonra geceyi Serdarlı’ da kiralık bir daire’ de şikâyetçi ile birlikte konakladığını belirten zanlının şikâyetçi kıza herhangi bir şey yapmadığını ifade ettiğini söyledi.

Mesele ilgili 1 kişinin aranmakta olduğuna değinen Perçiner zanlının gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin henüz tamamlanamadığına dikkat çektikten sonra tahkikatın selameti bakımından zanlıya 8 gün ek tutukluluk verilmesini talep etti.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar talep edilen süreyi 5 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 5 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)

11/03/2020 22:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cinsel tecavüz, haber, kıbrıs, mahkeme
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.