Hindistan'da halk, koronavirüsü temsil eden dev kuklayı ateşe verdi

Hindistan’da koronavirüs salgının gölgesinde baharın gelişini kutlayan halk, virüsü temsil eden bir kuklayı ateşe verdi.

ads ads ads ads
10/03/2020

ads
Hindistan'da halk, koronavirüsü temsil eden dev kuklayı ateşe verdi

Hindistan’da baharın gelişini sembolize eden dini festivale, neredeyse tüm dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs salgını damga vurdu.

Mumbai’deki törenlerde, virüsü temsil etmesi için canavara benzeyen devasa bir kukla yapıldı. ‘Koronasur’ adı verilen kuklanın üzerine virüsün resmi adı olan ‘Covid-19’ yazıldı.

Kukla, yüzlerce kişinin izlediği tiyatral bir törenle ateşe verildi. Törende, kılıca benzetilen ve alev taşıyan bir nesne kuklaya doğru fırlatıldı ve kukla bir anda alevler içinde kaldı. Bu anlar, coşkulu alkışlarla karşılandı.

Şenlik ateşi geleneğiyle bilinen Holika Dahan’da ‘şeytan’ olarak temsil edilen güçler ateşe veriliyor ve bu, iyiliğin kötülük üzerindeki zaferini ifade ediyor. Bu dünü ritüel, renk festivali Holi’den bir gün önce gerçekleştiriliyor.

Hindistan’da pek çok eyalette ilk koronavirüs vakaları geçen hafta saptanırken, ülke genelinde enfekte olan kişi sayısı 45 olarak açıklandı. Virüsün yayılmasını engellemek isteyen yetkililer önlemleri ve kontrolleri artırdı.

Bu kapsamda havaalanlarında güvenlik sıkılaştırıldı; Çin, Güney Kore, Japonya, İran ve İtalya gibi virüsün çok sayıda kayba neden olduğu ülkelerden gelecek yolculara seyahat kısıtlaması getirildi. Karantinaya alınması gereken kişiler için 5 bin 400 yataklık bir sağlık tesisi hazırlanması talimatı verildi.

10/03/2020 17:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hindistan’da, haberkıbrıs, halk, koronavirüsü, temsil, eden, dev, kuklayı, ateşe, verdi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.