16 yaşındaki iklim aktivisti İngiltere'deki 'Yokoluş İsyanı'na destek verdi

Thunberg, gezegeni kurtarma sözlerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

ads ads ads ads
22/04/2019

ads
16 yaşındaki iklim aktivisti İngiltere'deki 'Yokoluş İsyanı'na destek verdi

İklim değişikliğine karşı başlattığı küresel okul greviyle dikkat çeken 16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg, İngiltere’de devam eden ‘Yokoluş İsyanı’ (Extinction Rebellion) hareketine destek verdi. Thunberg, gezegeni kurtarma sözlerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Marble Arch’da toplanan yüzlere insana hitap eden Thunberg, “Bizler bir fark yaratan insanlarız ve kavgayı asla bırakmayacağız; gezegenimiz, kendimiz, geleceğimiz, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için kavgayı hiç bırakmayacağız” dedi.

​BİR HAFTADIR EYLEM SÜRÜYOR

İklim değişikliğinin küresel bir iklim krizine dönüştüğünü savunan ‘Yokoluş İsyanı’, İngiltere çapındaki eylemlerini yaklaşık bir haftadır sürdürüyor.

Aralarında çocukların da bulunduğu çevreciler, sera gazı emisyonunun 2025'e kadar düşürülmesi ve küresel iklim krizine çözüm bulunması için İngiltere hükümetine karşı barışçıl sivil itaatsizlik çağrısı yapıyor.

Eylemlerde 831 kişi gözaltına alındı, bunlardan 40’ı hakkında polise mukavemet ve yolu kapatmak gibi suçlardan cezai işlem yapıldı.

22/04/2019 10:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 16 yaşındaki, haber, kıbrıs, iklim, aktivisti, İngiltere’deki, ’Yokoluş, İsyanı’na, destek, verdi, Gezegenimiz, için, savaşacağız
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.