Güney Kore Usulü Protesto

Güney Kore’de adalet bakanının istifasını isteyen muhalefet liderinin kamuoyu önünde saçını kazıtması akıllara “Siyasetçiler bunu neden yapıyor?” sorusunu getirdi. Aktivistlerin de başvurduğu bu yol, Konfüçyüs öğretisine kadar giden geleneksel bir protesto yöntemi olarak kabul ediliyor

ads ads ads ads
17/09/2019

ads
Güney Kore Usulü Protesto

Güney Kore’de ana muhalefetteki Kore Özgürlük Partisi'nin (LKP) Genel Başkanı Hwang Kyo-ahn hükümeti protesto etmek için yüzlerce kişi önünde saçlarını kazıtan son politikacı olarak listeye eklendi.

Bu, duruma yabancı olan pek çok ülkede şaşkınlık ve merakla karşılandı ancak saçları kazıtmak Güney Kore’de oldukça köklü bir protesto tarzı olarak kabul ediliyor.

SON SKANDALLA GÜNDEME GELDİ

Hwang Kyo-ahn, ailesinin adı yolsuzluk iddialarına karışan Adalet Bakanı Ço Kuk'a istifa çağrısında bulunarak başkent Seul'de devlet başkanlığı binası önünde bir diğer parti üyesine saçını kazıttı.

​Ço Kuk, bir süre önce kızını ülkenin elit üniversitelerinden birine sokmak için ailesinin imtiyazlarını kullanmakla suçlanıyor. Ayrıca ailesinin yatırımlarında usulsüzlük yapıldığı ve oğlunun asker kaçağı olduğu da iddia ediliyor. Savcılık soruşturmasına rağmen Ço geçen hafta adalet bakanlığına atandı.

Bu duruma rağmen Ço’yu bu göreve atayan Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in de tepkilerin odağında yer alıyor.

LKP'nin kadın milletvekilleri ve bağımsız vekil Lee Un-ju da geçen haftalarda Ço'nun görevden alınması talebiyle saçlarını sıfıra vurdurmuştu.

17/09/2019 11:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, güney, kore, protesto
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.