Metin Akpınar hakkında 'Hükümete karşı silahlı isyana tahrik' suçundan fezleke

ads ads ads ads
07/01/2019

ads
Metin Akpınar hakkında 'Hükümete karşı silahlı isyana tahrik' suçundan fezleke

Oyuncu Metin Akpınar hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme' suçundan fezleke hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Akpınar hakkında konuk olduğu Halk TV'deki bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle 'halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'halkın bir kesimini aşağılama' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, Akpınar hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme' suçundan yürütülen soruşturma dosyasını ayırarak fezleke hazırladı.

Hazırlanan fezleke, atılı suç itibariyle görev kapsamına girmesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Akpınar hakkında, diğer suçlardan açılan soruşturma ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülecek.

NE OLMUŞTU?

kpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz."

07/01/2019 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: metin, akpınar, fezleke, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.