Ünverdi:"İstihdamlarda özürlüler de göz önüne alınacak"

Şerife Ünverdi, Ahmet Varoğlu başkanlığındaki Thalassaemia Derneği heyetini kabul etti

ads ads ads ads
17/05/2011
TAK

ads
Ünverdi:"İstihdamlarda özürlüler de göz önüne alınacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, hükümetin ihtiyaç olan yerlere gerçekleştireceği istihdamlarda özürlülerin de gözönüne alınacağını, bunun çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Şerife Ünverdi, Ahmet Varoğlu başkanlığındaki Thalassaemia Derneği heyetini kabul etti. Heyet Ünverdi’ye bir buket sunarak yeni görevinde başarılar diledi.

VAROĞLU

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki görev değişimi nedeniyle yeni göreve gelen Ünverdi’ye isteklerini ve sorunlarını iletmek istediklerini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na UBP Hükümeti döneminde üçüncü gelişleri olduğunu ifade eden Varoğlu, istihdam bekleyen 18 tane thalassaemialı üyeleri bulunduğunu ifade etti.

Varoğlu, bir işte çalışmanın thalassaemialıların tedavisine olumlu etkisi olduğunun görülmekte olduğunu da kaydetti.

Ahmet Varoğlu, sorunları dile getirebilmek için bakanlık bünyesinde uzun zamandır çalışmayan komitenin de tekrar çalışır duruma getirilmesini istedi.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de, Thalassaemia Derneği ile bakan olmadan önce de birkaç kez biraraya geldiğini ve sorunlarını bildiğini ifade etti.

Bakan olarak bu sorunları daha geniş yelpazede ele alma imkanı bulacağını kaydeden Ünverdi, bakanlığa bağlı komitenin çalışmalara başlamasının sağlanacağını belirtti.

Özelde her 25 kişide bir özürlü çalıştırma gerekliliği bulunduğunu hatırlatan Ünverdi, bu konuya eğileceklerini söyledi.

Hükümetin gerçekleştireceği istihdamlarda özürlülerin de gözönüne alınacağını, bunun çalışmalarına başladıklarını kaydeden Ünverdi, thalassaemialıların tedavi zorlukları nedeniyle özel sektör yerine devlete istihdam edilmelerine ağırlık verilmesine özen gösterileceğini ifade etti.

17/05/2011 12:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ünverdi:"İstihdamlarda özürlüler de göz önüne alınacak", Şerife Ünverdi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.