2020 Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Ayı’nın son 10 gününün idrak edildiği bu günlerde Türkiye ve İslam dünyasının genelinde heyecanla bekleniyor

ads ads ads ads
18/05/2020

ads
2020 Kadir Gecesi ne zaman?

Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan 2020 Kadir Gecesi ile ilgili heyecan dolu bekleyiş sürerken merak edilen tarih Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi içerisinde yer aldı. Peki, 2020 Kadir Gecesi ne zaman? İşte merak edilen detaylar…

2020 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet’in dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Kadir Gecesi bu yıl 19 Mayıs 2020 Salı gününe denk gelecek. Bu gün ise Ramazan ayının 26. gününü 27. güne bağlayan gece olacak.

KADİR GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik; “Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi” (Yûnus, 10/57) ayetiyle âleme tanıtılan, 14 asırdan beri insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece nazil olmaya başlamasıdır.

Zira o Kitap, bizi birbirimize yaklaştıracak, kardeş kılacak, hayatı güzelleştirecek, sorunların çözümüne ışık tutacak, umutla geleceği inşa edecek en büyük değer ve en önemli hazine olarak Rabbimizin insanlığa son vahyidir.

Yüce Kitabımızda “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir gecesi, Kur’an’ın getirdiği tevhit, adalet, merhamet, sevgi gibi insanı ve toplumu yücelten değerlerle buluşarak huzurlu ve onurlu bir hayata kavuşmayı ifade etmektedir. Bu gece bizlere, yeryüzüne Rahman’ın merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen Kur’an’ın, insana verilen en büyük imkân zamanın, iman ile yüklenilen emanetin, bahşedilen nimetlerin, aziz vatanımızın, kardeşliğimizin değerini ve kıymetini bildirmektedir. Bu manada, varlık gayesini gerçekleştirmek isteyen insan, kendisine sunulan ikram ve lütufların kıymet ve değerini anladığı oranda kendi kadrini ve değerini de yükseltecektir.

18/05/2020 14:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kadir gecesi, haber, ramazan ayı,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.