2021 Mercedes-Benz S-Serisi Dünya Oto Ltd Showroomunda...

2021 S-Serisi, teknolojisi ve üst düzey konfor özellikleriyle yeni bir lüks otomobil deneyimi sunuyor...

ads ads ads ads
28/07/2021

ads
2021 Mercedes-Benz S-Serisi Dünya Oto Ltd Showroomunda...

Mercedes-Benz'in geçmişi 1951 yılına uzanan amiral gemisi modeli olan yeni S Serisi tamamen yenilendi. Kısa süre önce yapılan dijital sunumlarla teknolojisi ve konfor özellikleri tanıtılan yeni S-Serisi ile Dünya Oto Showroomunu ziyaret edip tanisabilirsiniz. Digital Light teknolojisi, aktif ambiyans aydınlatması, aerodinamik verimliliği, dönüş çapını azaltan arka aks yönlendirme sistemi, üst düzey akustik yalıtımı ile öne çıkan yeni S-Serisi, konfor özellikleriyle de lüks otomobil deneyimini daha da ileriye taşıyor.

Modern tasarımlı jantlara sahip geniş tabanlı lastikler, otomobilin eskisinden daha da kaslı görünmesini sağlıyor. Önceki modelden daha küçük ve zarif tasarlanan far ve stoplar yeni S-Serisi'ne dinamik bir görünüm, isteğe bağlı olarak sunulan gizli kapı kolları ise pürüzsüz bir profil tasarımı kazandırmış. S-Serisi dünyanın en yüksek aerodinamik verimliliğine sahip otomobillerinden biri oluyor.

Mercedes-Benz, tamamen yeni destek özelliklerini mümkün kılan DIGITAL LIGHT teknolojisini ilk kez seri üretimde kullanılıyor. Bu teknolojide her far 1.3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendirilen son derece parlak üç LED’li bir ışık modülünden oluşuyor. Sistem; karayolu üzerinde bir ekskavatör sembolünün tespit edilmesiyle yol çalışması uyarıları, yolun kenarındaki yayaların tespit edilerek uyarılması, şeride bir uyarı sembolü yansıtarak trafik ışıklarının, dur işaretinin veya girilmez tabelasının gösterilmesi ve yol üzerine kılavuz işaretler yansıtarak daraltılan yolların bildirilmesi gibi fonksiyonlarıyla sürüş güvenliğini üst düzeye taşıyor.

 

Yeni S-Serisi, LED teknolojisi sayesinde iç mekan aydınlatmasında da önemli bir gelişme kaydediyor. Mercedes-Benz, ilk kez etkileşimli aydınlatma uyguluyor. Opsiyonel olarak sunulan aktif ambiyans aydınlatması, sürüş yardım sistemlerine entegre ediliyor ve uyarıları görsel olarak destekleyebiliyor. Bunun dışında klima sistemi veya “Hey Mercedes” sesli komut sistemi gibi konfor sistemlerinde de aktif ambiyans aydınlatması uygun bir geri bildirim sağlıyor. Yeni S-Serisi tamamen yeni bir iç tasarıma sahip. Kumanda sayısı azaltılan ön konsoldaki yatay genişlik algısının artırıldığı görülüyor. İç mekanında sürücü göstergesiyle orta konsoldaki medya ekranı birbirini tamamlayan estetik bir görünüm yaratıyor.

S-Serisi'nin koltukları da uzun yolculuklarda maksimum konfor için çok sayıda teknolojiyle desteklenmiş. Koltuklar ayrıca güvenlik noktasında da önemli bir sorumluluk üstleniyor.  Yeni S-Serisi’nde 10 farklı masaj programı bulunuyor.

Modern lüks, S-Serisi’nin iç mekanıyla tamamen yeni bir boyut kazanmış. Tasarımcıların, yeni kabinde, zarafet, kalite ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan ve yolcuların kendini iyi hissetmesini sağlayan Lounge özelliklerine sahip bir atmosfer yarattıkları açıklanıyor.

Birçok konuda daha akıllı hale gelen yeni Mercedes-Benz S-Serisi, daha kısa dönüş turu sağlayan arka aks yönlendirme sistemi ve arka yolcu hava yastıkları gibi güvenlik yenilikleri dahil, sürüş keyfini artıran ve aynı zamanda daha da güvenli hale getiren yenilikler de sunuyor. Yeni bir özellik olarak PRE-SAFE® Impulse yan güvenlik sistemi, olası bir yandan çarpma öncesinde E-ACTIVE BODY CONTROL üzerinden aracın gövdesini 80 mm'ye kadar yükseltiyor. S-Serisi'nde E-ACTIVE BODY CONTROL süspansiyon sistemi, isteğe bağlı olarak sunulurken, sürekli ayarlanabilir amortisörler ADS+ ile AIRMATIC havalı süspansiyon standart olarak sunuluyor.

 

2018 yılında tanıtımı yapılan MBUX'in ikinci nesli yeni S-Serisi ile birlikte kullanıma sunuluyor. Donanım ve yazılım alanında kaydedilen gelişmelerle birlikte iç mekan daha da dijital ve akıllı hale gelmiş. Muhteşem grafiklere ve bazıları OLED teknolojisine sahip ekranlar, konfor işlevlerinin kullanımını kolaylaştırıyor. Yeni üç boyutlu dijital gösterge paneli, bir düğmeye basıldığında derinlik algısını arttırıyor.

Yeni S-Serisi'nde isteğe bağlı olarak iki adet head-up display sunuluyor. Bunlardan daha büyük olan, arttırılmış gerçeklik içeriği sunuyor. Örneğin navigasyon kullanımında animasyonlu yönlendirme okları sanal olarak doğru şeritte yola yansıtılırken, Aktif Mesafe Asistanı gibi asistan fonksiyonlarının bilgileri de yine yola yansıtılıyor. Yansıtılan görüntü sanal olarak 10 metrelik mesafede gösterilirken görüntünün büyüklüğü 77 inç büyüklüğünde bir ekrana denk geliyor. Baş üstü kontrol ünitesine entegre kameralar ve öğrenme algoritmaları sayesinde MBUX İç Mekan Yardımcısı yolcuların çok sayıda kumanda talebini algılıyor. Sistem, yolcunun başının yönünü, el hareketlerini ve vücut dilini yorumluyor ve ilgili araç işlevleriyle tepki veriyor.

Mercedes-Benz, yeni S-Serisi’nde Seviye 3 otonom sürüş için zorlu yasal gereklilikleri karşılamayı hedefliyor. 2021 yılının ikinci yarısından itibaren, yeni DRIVE PILOT ile donatılan S-Serisi yoğun trafik veya yoğun dur-kalk koşullarında ileri seviyede otonom sürüş yapabılıyor. S-Serisi sürücücü araç dışından park etme yardımcısı ile otomobilini akıllı telefon üzerinden park edebilecek veya park yerinden çıkartabilecek. Sistemin kullanımı önemli oranda basitleştirilmiş altyapıya sahip otoparklarda tamamen otonom ve sürücüsüz olarak giriş ve çıkış yapma teknolojisine sahip.

 

 

28/07/2021 15:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 2021 Mercedes-Benz S-Serisi Dünya Oto Ltd Showroomunda..., dünya oto, mercedes, mercedes s-serisi,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.