Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası'nda ödüller dağıtıldı

Dört gün boyunca Geçitkale Havaalanında devam eden Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası Pazar günü yapılan F3J final uçuşları ile tamamlandı.

ads ads ads ads
08/04/2019

ads
Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası'nda ödüller dağıtıldı

Dört gün boyunca Geçitkale Havaalanında devam eden Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası Pazar günü yapılan F3J final uçuşları ile tamamlandı.

Onüçüncü kez uluslararası olarak düzenlenen Mustafa V. Koç Geçitkale Kupası’na bu yıl, Almanya, Bulgaristan, Finlandiya, Rusya, Türkiye ve  Ukranya olmak üzere yedi ülkeden 30 sporcu katıldı.

KKTC Hava Sporları Federasyonu Model Uçak bölümü tarafından TC Lefkoşa Büyükelçiliği katkıları ile gerçekleştirilen yarışmada başarılı olan sporculara ve takımlara ödülleri, KKTC Turizm Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu, KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Sayın Zeki Ziya ve THK Model Uçak sorumlusu Sayın Mustafa Dişdiş tarafından verildi.

F5J YARIŞMALARI ALMAN SPORCULAR’IN HAKİMİYETİ İLE SONUÇLANDI

F5J yarışmasında bireysel sıralamada Alman sporcuların hakimiyeti dikkat çekti.  Alman sporcu Thomas Rossner birinci, Jan Schwarmar ikinci ve Timo Feiss ise üçüncü sırada yarışmayı tamamladı. Takım sıralamasında ise Mehmet Serden, Timo Feiss ve Jan Schwarmar’dan oluşan Alman KKTC karma takım birinci, Aleksandr Check, Vladimir Gavrilko ve Andri Yagodzinsky’den oluşan Ukranya takımı ikinici, Erel Cankan, Thomas Rossner ve Dobri Mariov’dan oluşan Almanya, Bulgaristan ve KKTC karma takım ise üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.  

KKTC F3J MİLLİ TAKIMI’NDAN BRONZ MADALYA

Halen Avrupa şampiyonu ünvanını koruyan KKTC Milli Takım sporcuları sezon’un ilk yarışmasında bronz madalya kazandı.  Salahi Tezel, Mehmet Serden, Erel Cankan, Mehmet Gökşah ve Haluk Aykol’dan oluşan takım birinci gelen Ukranya ve Rusya karması ve ikinci gelen Almanya ve Bulgaristan karmasının arkasından bronz madalya almayı başardı.

Ayrıca bireysel sıralada da Pazar günü yapılan final uçuşları sonrasında F3J kategorisinde Rus sporcu Aleksandr Volkov birinci, Salahi Tezel ikinci ve Mehmet Serden üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Türkiye şampiyonası sıralaması ise F3J kategorisinde Salahi Tezel birinci, Mehmet Serden ikinci, Erel Cankan üçüncü olurken F5J kategorisinde ise Mehmet Serden birinci, Erel Cankan ikinci ve Murat Bozdemir de Türkiye üçüncüsü olarak yarışmayı sonuçlandırdı.

08/04/2019 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa V. Koç, haber, kıbrıs, Geçitkale, Kupası’nda, ödüller, dağıtıldı
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.