Eroğlu: “Yatırım yapılan her yer KKTC’nindir. Yatırım yapmak bu devlete en büyük katkılardan biridir”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Alasya Park’ın açılış törenine katıldı.

ads ads ads ads
06/10/2010
TAK

ads
Eroğlu: “Yatırım yapılan her yer KKTC’nindir. Yatırım yapmak bu devlete en büyük katkılardan biridir”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkede yapılan her yatırımın KKTC’nin temellerine konan sağlam bir harç olduğunu belirterek, “Yatırım yapılan her yer KKTC’nindir. Yatırım yapmak bu devlete en büyük katkılardan biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ekonominin darboğazdan geçtiği bir dönemde yatırıma teşebbüs ederek cesaret göstermenin her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

Kazanmanın bir hak, vergi vermenin de yasa gereği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin yatırımlarla daha da güçlenmesi için müteşebbislerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

KKTC’nin kalkınmakta ve gelişmekte olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bu ülkenin en fazla yatırımcıya ihtiyacı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün akşam Gazimağusa’da Northernland Construction tarafından inşa edilen ve Gazimağusa’nın bugüne kadar yapılan en yüksek binası olarak nitelendirilen 250 konut ve mağazadan oluşan Alasya Park’ın açılış törenine katıldı.

Törene Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Ahmet Kâşif, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, Belediye Başkanı Oktay Kayalp ve diğer davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 40 yaşın altında dünyada en çok üniversite mezunu olan ülkenin KKTC olduğunu belirterek, Northernland Consturction örneğini göstererek, “Demek ki bu gençlere imkânlar verildiği takdirde teşvikler verildiğinde böylesi ve başka yatırımlar yapılabilmektedir” dedi.

“Bu akşam Bozkurtların en mutlu günü. Böyle eserler herkese nasip olmaz, ne kadar övünseler haklarıdır” diyen Eroğlu, kentler için simge olan binalarla iftihar ettiğini, ülkede yatırım yapıldıkça kendisi yapmış gibi heyecanlandığını dile getirdi.

Eroğlu, ekonomik kriz olduğu bir dönemde yatırım yaparak Gazimağusa’ya güzel bir eser kazandıran şirket direktörü Koral Bozkurt’u kutladı ve Bozkurt’un gösterdiği cesaret ve yaptığı yatırımla başarılı bir müteahhit olduğunu kabul ettirdiğini belirtti.

ATUN

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da Alasya Park’ın Gazimağusa için sembol, uzun yıllar Gazimağusa denilince akla gelecek bir eser olduğunu belirtti.

Atun, Alasya Park’ın, ekonomi gelişirken aynı zamanda rekabetin gelişmesiyle birlikte insan yaratıcılığının nerelere ulaşabileceğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Atun, Northernland Construction’ın ekonomik darboğazdan geçildiği bir dönemde yerli işçilik ve yerli üretim sayesinde işadamları ve esnafa ekonomik katkıda bulunduğunu, ödediği vergilerle de devlete önemli bir bütçe sağladığını belirtti.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da, kentler için sembol bazı binalar olduğunu, Alasya Park’ın da Gazimağusa kenti için sembol olacak nitelikte önemli bir eser olduğunu söyledi.

Gazimağusa’ya yeni bir alan, yeni bir merkez kazandırıldığını kaydeden Kayalp, kentin gelişmesi açısından önemli bir eser olduğunu vurguladı.

BOZKURT

Northernland Consturction Direktörü Koral Bozkurt da, dünyada var olan ekonomik krize rağmen, hep ileri adım atıp yatırımlarının devamını getiren şirketin güvenilirliğini, gücünü ve istikrarını Alasya Park gibi büyük bir projeyle ispatladığını ifade etti.

Bozkurt, Gazimağusa’daki inşaat şirketleri arasında 2009 yılı vergi birincisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek “KKTC’de kendi olanaklarıyla yoktan var edebilen çok başarılı firmalar var. Bu firmalardan biri olmak bizleri çok gururlandırıyor” dedi.

Bozkurt, projeyi söz verilen zamanda bitirmiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Bozkurt, 11 bloktaki 250 mağaza ve daireden oluşan Alasya Park’ın Gazimağusa’da bugüne kadar yapılan en yüksek bina olduğunu söyledi.

Bozkurt, satış bedeli 50 milyon TL olan 32 bin metrekare kapalı alana sahip projenin yüzde 96’sının satıldığını kaydetti.

Bozkurt, yüzde 12’si zemin, yüzde 88’i çevre düzenlemesinden oluşacak, 192 konutu içeren Saklıkent Projesi’ne de başladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, törene katılan bakanlar, Belediye Başkanı Kayalp ve Northernland Construction Direktörü Koral Bozkurt ile birlikte sahnede kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Törenin ardından Türkiye’nin ünlü ses sanatçılarından Funda Arar konser verdi.

06/10/2010 10:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs, Cumhurbaşkanı açılış, Derviş Eroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.