25 yıl önce önce ölen şarkıcı yapay zeka sayesinde konser verecek

Güney Kore’de bir kanal, 25 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Kim Kwang-Seok'a yapay zeka kullanarak yeniden sahne aldıracak.

ads ads ads ads
27/01/2021

ads
25 yıl önce önce ölen şarkıcı yapay zeka sayesinde konser verecek

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile hayatımızın her alanında kendini gösteriyor. Güney Kore'de bir kanal, 25 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Kim Kwang-Seok’a yapay zeka kullanarak yeniden sahne aldıracak.

Kanal, “Yüzyılın Yarışması” isimli program ile hayatını kaybeden sanatçıları sahneye çıkartarak, hayranları buluşturmayı hedefliyor. Programın gelecek hafta kanal tarafından yayınlanması bekleniyor.

Kanal, Kwang-Seok’un sesini bir dizi bilgisayar algoritmasından üretilen sentetik vokallerle gerçek şarkılardan klonlamayı planlıyor.

Bu uygulama, ülkenin müzik akışı hizmetlerinin ve ulusal yayıncıların bir müzik etkinliğinde hayatta olmayan yıldızlarından canlı performanslar getirmek için makine öğreniminin analizlerine yöneldiği ilk sefer olmayacak.

Güney Kore'de bir müzik kanalı yapay zeka tarafından oluşturulan sesleri kullanarak “Bir Kez Daha” (One More Time) programını yeniden yayınlamıştı.

27/01/2021 09:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yapay zeka, kktc, teknoloji
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.