27 kiloluk sazanı fotoğraf çektirip göle geri bıraktı

Bilecik'te sportif balıkçılık yapan bir kişinin oltasına 27 kilo ağırlığında bir sazan takıldı

ads ads ads ads
27/10/2020
HK

ads
27 kiloluk sazanı fotoğraf çektirip göle geri bıraktı

Bilecik'te sportif balıkçılık yapan bir kişinin oltasına 27 kilo ağırlığında bir sazan takıldı. Balık hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından göle geri bırakıldı.

Bilecik Pelitözü Gölpark'da bir kişi yakaladığı 27 kiloluk sazanı göle geri bıraktı. 

Sportif balıkçılık yapan Pelitözü Gölpark saha sorumlusu Tamer Sargıl, Cihat Öztürk ve arkadaşları 4 günlük kamp yaparak balık avına çıktı. Gölette avlanan Öztürk'ün oltasına dev sazan balığı takıldı. 

Pelitözü Gölpark da 2015 yılından bu yana sportif balıkçılık anlamında birçok aktivitenin düzenlendiğini kaydeden Tamer Sargıl, "Yakala bırak sportif balıkçılık dediğimiz aktivite çerçevesinde Pelitözü Gölpark da tutulan balık, bu alanda yapılan ölçümlerde Türkiye ikincisi konumunda. Bizler bu tür aktiviteler ile hem Bilecikimizin güzelliklerini duyurmak, hem de çocuklarımız ve yeni nesillere temiz ve zengin bir doğal güzelliği bırakmanın önemini hissettirmek istiyoruz. Bizim de denetimimiz çerçevesinde insanlar burada sportif balıkçılık yapabiliyorlar" dedi.

Sazan balığını yakalayan Cihat Öztürk ise avcılığı sportif amaçla yaptıklarını ve yeniden gölete saldıklarını ifade ederek, "Dört günlük avımızın son gecesinde sazan balığı yakaladık. Sabah saat 04.00 aldık balığı. Şimdi salımını yapıyoruz. Balığımız 27 kilo geldi. Pelitözü göletindeki en büyük olduğunu öğrendik. Böyle balıkları herkes salsın. Yakalayan herkes yeniden suya salması gerekiyor" diye konuştu.

Sazan balığı daha sonra yeniden gölete bırakıldı.

27/10/2020 15:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye, Gündem, Bilecik, Genel, sazan
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.