28 sivil toplum örgütü yaşlı hakları için eylem yaptı

YAYIN TARİHİ:
ads ads ads
26/07/2023

28 sivil toplum örgütü yaşlı hakları için eylem yaptı

 Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği öncülüğünde, ülkemizde ihmal ve istismar edilen yaşlılarımızın sesi olmak ve hükümete dur demek için bugün 28 sivil toplum örgütünün destek verdiği bir eylem yapıldı.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, eylemle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Ülkemizde yaşlı bakım evleri ile ilgili mevzuat eksikliği, devletin yaşlı bakım evleri ve kronik hastalıklar hastanesindeki yetersizlikler, özel yaşlı bakım evleri ile ilgili sorunlar bir süredir gündemdedir. Meclis kürsüsünden de geçmişte bu konuda çok çağrılar yaptık. Bugünkü eylemle hükümete bu konudaki talepler bir kez daha iletildi.

Meclise gelmiş olan yaşlı bakım evi yasa tasarısının ivedilikle görüşülmesi ve geri kalan yasaların güncellenmesi önemlidir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşlılarımızın insan onuruna yaraşır bir bakım alabilmelerini sağlamak için alt yapı oluşturulmasında ve eksiklerin giderilmesinde baskı unsuru olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: eylem, yaşlı hakları, kktc
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.