Neden kilo veremiyorum diyenler için 10 tüyo

ads ads ads ads
11/01/2017

ads
Neden kilo veremiyorum diyenler için 10 tüyo

Kış aylarında kilo vermek sanılanın aksine çok daha kolay. Siz de fazlalıklarınızdan bir an önce kurtulmak istiyorsanız bu önerileri uygulamaya başlayın.

Kilo vermek bazıları için kolay olmayabilir. Sağlıklı beslenmek ve egzersiz programlarını takip etmek ciddi bir disiplin gerektirir. Kış aylarında sanılanın aksine kilo vermek daha kolay hale gelir. Yaşamın daha düzenli olması ve ev içerisinde daha fazla bulunmak düzenli beslenme alışkanlıklarını da beraberinde getirir.

Siz de kilo vermek istiyorsanız içinde bulunduğumuz bu kış aylarını verimli bir şekilde kullanın ve hayalinizdeki vücuda kısa sürede kavuşun. İşte hızlı kilo vermek için öneriler:

1. Beslenme planınızı oluşturun

Günlük beslenme planınızı oluşturmak ve ne kadar kalori almanız gerektiğini belirlemek sizi fazla yemekten alıkoyar. Bu nedenle bir uzman eşliğinde günlük kalori miktarınızı belirleyerek sağlıklı bir beslenme programı oluşturabilir ve daha kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.

2. Probiyotik zengini beslenin

Probiyotik bakteriler ile zenginleştirilmiş olan ürünler daha sağlıklı bir metabolizma ve sindirim sistemine sahip olmanızı sağlar. Bu da daha hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Probiyotik içeren kefir, yoğurt ve ayran gibi ürünleri tercih edin.

3. Baharat tüketin

Metabolizma hızını artıran baharatları kullanarak daha fazla kalori yakabilirsiniz. Pul biber, kimyon, karabiber ve hardal gibi baharatları tüketmeye çalışın.

4. Su içmeyi ihmal etmeyin

Su vücudumuzun temel yapı taşlarından. Su içerek hem vücudunuzu temizleyebilir hem de yaktığınız yağları vücuttan kolayca atabilirsiniz. Günde en az 8 bardak su için.

5. Protein yönünden zengin beslenin

Yağ yakımına yardımcı olan proteinli gıdaları sık tüketmeye çalışın. Peynir, yoğurt, beyaz et ve kırmızı et bunlardan sadece birkaçı.

6. Sporu ihmal etmeyin

Spor sağlıklı kilo vermek için şart. En sevdiğiniz egzersizleri veya spor türünü düzenli olarak yapın ve farkı kısa sürede hissedin.

7. Öğün atlamayın

Kilo vermek için sabah kahvaltısı ve ana öğünleri atlamayın. Ana öğünlerin yanı sıra size enerji veren ara öğünleri de programınıza dahil edin.

8. Bitki çayı için

Yeşil çay, beyaz çay ve yaban mersini gibi çaylar yağ yakıcı özellikleri ile biliniyor. Metabolizmayı hızlandıran bu çayları her gün bir-iki fincan içebilirsiniz.

9. Kalorisi yüksek gıdalardan uzak durun

Un, şeker ve nişasta bazlı gıdalardan olabildiğince uzak durun. Bunun yerine taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.

10. Salata tüketin

Posalı gıdalardan oluşması ve yemeklerin yanında tokluk hissine yardımcı olması bakımından salataya her öğünde sofranızda yer açın. 

11/01/2017 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kilo vermek, kilo verme tüyoları, sağlıklı beslenme, spor, zayıflama
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.