‘Depresyon, beyin yaşlanmasını hızlandırabilir’

Yale Üniversitesi bilim insanları, depresyonun bilişsel işlevlerdeki bozulmayı ve beyin yaşlanmasını önemli ölçüde hızlandırabileceğini ortaya çıkardı. Depresyonun ayrıca Alzheimer’in gelişimine yardımcı olduğu tespit edildi.

ads ads ads ads
17/02/2019

ads
‘Depresyon, beyin yaşlanmasını hızlandırabilir’

MedicalXpress'in haberinde göre, beyin taraması yöntemine başvuran bilim insanları hastalara, kontrast olarak kullanılan radyoaktif bir madde enjekte etti. Pozitron emisyon tomografi sırasında bu maddenin yaydığı gama ışınları detektörler tarafından kaydediliyor.

Depresyonlu hastalarda nöronlar arasındaki temas yoğunluğunun, aynı yaştaki diğer insanlara göre daha düşük olduğu ortaya çıktı. Depresyon belirtilerinin sayısı arttıkça nöronlar arasındaki temasların daha da kötüleştiğini gözlemleyen uzmanlar, depresyonun merkezi sinir sisteminin yaşlanmasını önemli ölçüde hızlandırabileceği sonucuna vardı.

Daha önce uzmanlar, depresyonu önlemek için ceviz tüketmeyi tavsiye etmişti. Günde en az 24 gram ceviz yine insanlarda, hiç ceviz tüketmeyen veya çok az miktarda tüketenlere göre depresyona rastlama oranının yüzde 26 daha az olduğu tespit edilmişti.

17/02/2019 11:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: , haberkıbrıs‘Depresyon, beyin, yaşlanmasını, hızlandırabilir
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.