Mekik Diplomasisi uygulamaya konuldu

BM tarafından mekik diplomasisi yönteminin kullanılması yönünde Greentree zirvesinde alınan karar dün uygulamaya konuldu.

ads ads ads ads
30/11/2011
TAK

ads
Mekik Diplomasisi uygulamaya konuldu

Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakereleri çerçevesinde liderler seviyesindeki doğrudan görüşmelere ilaveten Birleşmiş Milletler tarafından mekik diplomasisi yönteminin kullanılması yönünde Greentree zirvesinde alınan karar dün uygulamaya konuldu.

Bu çerçevede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim, beraberlerinde kalabalık bir BM uzman grubuyla birlikte, Kıbrıs Türk müzakere heyetiyle yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Kıbrıs Türk heyetine başkanlık eden Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay, TAK’a yaptığı açıklamada, dünkü görüşmenin bir başlangıç olduğunu ve görüşmenin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Özersay, bundan böyle ilke olarak her hafta bir liderler görüşmesine ilaveten iki mekik diplomasisi toplantısı yapılacağını, bu toplantılarda BM yetkilileriyle farklı opsiyonlar üzerinde görüş alış-verişinde bulunularak sürecin ileriye taşınmasına gayret gösterileceğini ve bunun Temmuz ayında Cenevre’de yapılan zirvede kararlaştırılmış olan güçlendirilmiş BM rolünün doğal bir uzantısı olduğunu belirtti.

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, BM yetkilileri, dün Türk tarafıyla yaptığı görüşmeden sonra Rum müzakere heyeti ile de bir görüşme gerçekleştirdi. BM heyeti bugün yeniden Kıbrıs Türk müzakere heyetiyle biraraya gelecek. Bugün ayrıca, Alexander Downer Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla da görüşüyor.

30/11/2011 11:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mekik Diplomasisi uygulamaya konuldu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.