NASA’dan Güneş Fırtınası Uyarısı Geldi !

Güneş fırtınaları, Güneş’te meydana gelen patlamalar sonucu oluşan bir olaydır

ads ads ads ads
31/01/2019

ads
NASA’dan Güneş Fırtınası Uyarısı Geldi !

 Uzaydan yansıyarak gelen bu hava olayı, uzmanların uzun bir süre gündeminde yer alıyordu. Bu ciddi doğa olayı hakkında araştırmalar yapan NASA, 2020 yılında gezegenimizin güçlü bir Güneş fırtınasından olumsuz etkilenebileceğini açıkladı. Her 11 veya 12 yılda bulunduğu evreyi değiştiren ısı kaynağımız, etkinliklerinde de değişimler yaşar.

Güneş’teki etkinliğin düşük olduğu dönem, minimum evresi olarak adlandırılır. Güneş’in etkinliğinin yüksek olduğu dönemlere ise maksimum evre adı verilir. Son zamanlarda Güneş fırtınaları için ciddi araştırmalar yapan bilim insanları; 2019 ve 2020 yıllarında Güneş’in minimum evresinde olacağını ve bu yıllarda Güneş fırtınası oluşma riskinin oldukça fazla olduğunu belirtiyor. Bu fırtınanın yaratabileceği bazı olumsuz durumlara ise; iletişim uydularının devre dışı kalması, Uzay İstasyonu’nda yaşanabilecek olan ciddi sorunlar, iletişim ağlarının tamamen hasar alması ve Dünya’da bölgesel güç kesintileri örnek verilebilir.

NASA’da çalışan araştırmacı Dean Pesnell, “Güneş fırtınaları, Güneş’in doğal döngüsünde yer alan bir olay. Güneşin doğal yaşam döngüsünde bu patlamaları sıkça görüyoruz. Güneş fırtınaları, gezegenlerin çevrelerinde olumsuz etkilere sebep olabilir fakat bu doğal bir olay.” demecini verdi. Pesnell, ‘’Manyetik alanda yaşanan zayıflama, kozmik ışınlardan korunmayı zorlaştırıyor. Bu da uzaydaki astronotlara ciddi bir tehdit yaratabilir. Önümüzdeki yıllarda neler olacağını göreceğiz.’’ diye ekledi. NASA, son yaptığı açıklamada; 2019 ve 2020 yıllarının kısa dönemde Güneş fırtınaları için en kritik yıllar olduğunu belirtti.

Kaynak: https://www.express.co.uk/news/science/1079584/Solar-storm-warning-space-weather-Nasa-solar-flare-Earth-2020-geomagnetic-storm
Editör / Yazar: Kuzey Kılıç

31/01/2019 16:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: NASA’dan, HABER, KIBRIS, Güneş, Fırtınası, Uyarısı, Geldi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.